De ce ti ai pus aparat dentar daca nu te descurci cu el, doar asa sa fi si tu in clan? E o prostie, mergi inapoi la medicul dentist sa ti l scoata nu ai nevoie de asa ceva, se numeste medic stomatolog nu ortodonta cum zici tu, sună urît ortodonta, spune i simplu dentista.
Mama! Dar cine ești tu să judeci în halul ăsta, Dumnezeu? E fix problema lui cum face cu aparatul lui, ca el a dat banii? Doamne ce scoateți unii pe gură?♀️ și apropo dă o căutare pe Google și vezi diferența între medic ortodont și medic stomatolog
Medicul ortodont trebuie să aplice un "bob" de agent de bonding la vârful sârmei (unde iese la ultimul molar) astfel încât sârma nu mai iese atunci când pui presiune pe ea( de regulă se întâmplă mai des dacă sunt extracții pe arcadă)
Forța arcului este aplicata pe dinții care sunt legați de acesta printr-un bracket. Deci pe dinții pe care ai bracket, este aplicată și forța.
Ieșirea capătului sârmei afectează evoluția, de aceea trebuie ca medicul ortodont să vină cu soluții de îndată ce vede problema.
Eu când am pățit prima data, deja medicul meu mi-a lipit sârma la ultimul bracket astfel încât să nu mai iasă. Deci dacă al tău este mai greu de cap, mai bine îi spui tu să facă asta.