anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, tuturor! De vreo 3 luni am intrat și eu în,, clanul" purtătorilor de aparat dentar.
Totul a decurs bine, s-a rezolvat problema pe care o aveam, estetic vorbind.
Însă de o săptămână, capătul arcului ortodontic nu mai stă în acel bracket cu tubușor. Am fost la activarea lunară, ortodonta mi-a pus reintrodus capătul arcului înapoi în ultimul bracket, apoi după o zi, iar a ieșit din acel tubușor. Ieri am fost din nou să-mi reintroducă arcul ortodontic în ultimul bracket, iar azi aproape a ieșit, din nou, din bracket.
Nu mănânc niciun aliment solid sau lipicios, fiindcă am înțeles că alimentele solide si lipicioase pot determina defectări ale aparatului.
Întrebarea mea este: Forța care este exercitată asupra dinților, este exercitată și asupra ultimilor molari pe care sunt aplicați brackeți cu tubușor?
Iar a doua întrebare: Ieșirea capătului arcului ortodontic din locul său, poate încetini evoluția tratamentului ortodontic?
Dau fundă!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

rolling on the floor

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce ti ai pus aparat dentar daca nu te descurci cu el, doar asa sa fi si tu in clan? E o prostie, mergi inapoi la medicul dentist sa ti l scoata nu ai nevoie de asa ceva, se numeste medic stomatolog nu ortodonta cum zici tu, sună urît ortodonta, spune i simplu dentista.

| Frank51 a răspuns:

Medicul ortodont trebuie să aplice un "bob" de agent de bonding la vârful sârmei (unde iese la ultimul molar) astfel încât sârma nu mai iese atunci când pui presiune pe ea( de regulă se întâmplă mai des dacă sunt extracții pe arcadă)

Forța arcului este aplicata pe dinții care sunt legați de acesta printr-un bracket. Deci pe dinții pe care ai bracket, este aplicată și forța.

Ieșirea capătului sârmei afectează evoluția, de aceea trebuie ca medicul ortodont să vină cu soluții de îndată ce vede problema.

Eu când am pățit prima data, deja medicul meu mi-a lipit sârma la ultimul bracket astfel încât să nu mai iasă. Deci dacă al tău este mai greu de cap, mai bine îi spui tu să facă asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă ai intrat in "clan" intreab-o pe dințăreasă de ce nu sta capătul arcului la locul lui.
Dacă nu se pricepe trebuie să o schimbi.
O a doua parere te va limpezi.

| Sophieka a răspuns:

Nu cumva pe ortodont trebuie sa il intrebi toate acestea?

| Zuzu1991 a răspuns:

Ai intrat in clanul asta?
https://en.wikipedia.org/wiki/Foot_Clan

| GinaMariaBadea a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Mama! Dar cine ești tu să judeci în halul ăsta, Dumnezeu? E fix problema lui cum face cu aparatul lui, ca el a dat banii? Doamne ce scoateți unii pe gură?‍♀️ și apropo dă o căutare pe Google și vezi diferența între medic ortodont și medic stomatolog