| TheHobbitNZ a întrebat:

Buna tuturor!

Îmi explică și mie cineva cum stă treaba cu aparatele dentare, albiri dentare, etc.
Am 24+ de ani și vreau să-mi fac dantura in totalitate. Nu am făcut-o niciodată, nici o consultație, nimic nimic și acum vreau sa fac dar până la capăt să iasă bine.

Cum e cu aparatele astea dentare? De cate tipuri, cum și de ce trebuie așa, trebuie schimbat aparatul după un anumit timp? Și în partea de sus dreapta am un dinte mic și s-a ascuns mai in spate și acum nu mai intră între ceilalți de lângă el, ar fi prea lat, aici ce ar trebui sa fac? Și la albire de care sa fac? Și va rog frumos să precizați preturi cam cât va costat pe voi cei care ați făcut, de la început la sfârșit până ați obținut dantura aia care o admiră fetele, care se pare că chiar se uită la dantura băieților. Deci ați prins ideea, înainte de toate îmi trebuie să am macar aparatul in gură înainte de alte planuri!

Mulțumesc anticipat! Și dacă sunteți din Cluj as vrea și o recomandare de cabinet stomatologic, in mesaj privat sau aici.

Va pup!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Denila123 a răspuns:

Vrei sa ati curete dinti?

| TheHobbitNZ explică (pentru Denila123):

Să facă toate etapele posibile, să-mi albesc dinții, să-mi pun apărat, etc, tot ce E posibil numai să fiu în rând cu lumea.

| TheHobbitNZ explică (pentru Denila123):

Răspunde te rog dacă știi, nu doar așa sa răspunzi pe site.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poți să începi cu un detartraj (100-200 de lei) –nu doare, și cu cariile – din nou, nu doare. Apoi să exersezi spălatul pe dinți și să-ți faci obiceiul să te speli de 2 ori pe zi cel puțin, preferabil după fiecare masă. După ce rezolvi problemele astea te poți gândi și la restul'. Dacă zici că vrei să faci tot odată n-o să reușești nimic.

| Drimmero a răspuns:

Pai daca nu ai dintii foarte strambi nu vad logica de a purta aparat, numai daca insisti tu, insa medicul dentist iti va spune. Inainte sa-ti pui aparat trebuie sa iti iginiezeze cavitatea bucala, sa te trateze de eventualele probleme cu cariile, tartrul sa-l inlature, etc. O albire e mai mult de fite, n-are nicio treaba cu igieniza, dintii naturali nu sunt albi imaculati, au nuante diferite, inclusiv si spre galbeni pot fi dintii. Mai important e sa nu ai dinti lipsa, carii, gingii retrase decat dinti strambi.

Preturile la toate astea difera de la oras la oras, clinica la clinica, medic la medic, nu e nimic fix. Aparatul e de 2 feluri, fix si mobil, depinde acum de situatia ta din gura care se impune din ele.
Eu unul am avut carii nasoale, le-am tratat pe toate, au meritat fiercare banut, imi fac detartraje, imi mentin igiena zilnica cu periaj corect facut pe timp, apa de gura, foloseam si periuta interdentare care curata foarte bine intre dinti si la gingii. Evit sucurile in exces, dulciurile si tigarile, alimentatia joaca cel mai important rol in sanatatea danturii, degeaba te speli daca mananci toate prostiile, fumezi de rupi si d-astea, e risc mai mari sa ai probleme cu dantura, cariile se formeaza indiferent ca te speli sau nu, acum depinde de norocul pe care il ai, placa bacteriana se formeaza constant, ca sa o indepartezi ar trebui sa te speli la secunda ))) ceea ce nu e recomandat. Ca sa ai un echilibru trebuie sa ai grija si la alimentatie. Poate nu ai nevoie de aparat, tu mai intai du-te la medicul dentist si vezi ce-ti zice. E cam nasol daca nu ai fost niciodata la control, 100% ai ceva probleme, tartru acumulat care e periculos pentru gingii, neinlaturat in timp poate afecta osul de sustinere al dintilor si sa-i dea jos, practic ramai stirb, dar e un pas destul de mare pana acolo de niste ani.

| TheHobbitNZ explică (pentru Drimmero):

Am un dinte dreapta sus a rămas în spate, și acum dacă ea să-l pun in linie cu cei de lângă el, E prea lat, și nu E ok. Ce ar trebui sa fac aici? Trebuie să-l scot și să-mi facă un implant care sa intre acolo? că sa nu rămână spațiu și în rest as vrea să-i îndrept, nu E chiar teroare dar vreau neapărat să se mai alinieze și îndrepte. Ce spui m