| 4RIstotel a întrebat:

Bună,vreau sa menționez ca am 13 ani.
Acum aproape un an am fost la spital și am fost nevoit sa fac analize(mereu am urat acele),când am ajuns acolo, forțat, nu am întins mana de frica asa ca m-a întins pe un pat ca sa nu cad dacă leșin, nici asa nu i-am întins mana, a fost chemat unchiul meu ca să îmi tina mana întinsă.Mi-am acoperit capul și am început sa plâng.Am simțit acul cum trece,a durut,nu tare dar genul asta de sentiment cad îmi întra acul în pile și îmi trage sange este cel am greșit sentiment pe care l-am experimentat vreodată. Dupa ce le-am făcut am așteptat din noi pe hol, în timp în care unchiul meu îmi povestea depre analize, dontii de sange.Am avut frisoane în timpul ala apoi am început sa tremur, sa amețesc și sa nu mai vad.El a chemat o asistenta și am fost dus într-un salon sa mă odihnesc.Sincer operația pe care am avut-o după asta a fost mai în regula decat analiza.
Curând sunt nevoit sa le fac din nou deoarece nu sunt bine.(lipsa de energie,ameteala,lipsa de concentrare și dureri)Când ma gândesc ca o sa le repet îmi vine sa plang.
"Ai curaj!","Ești baiat!" nu vreau sa aud asta, ce legatura au organele mele genitale?
Pot sa fac ceva în legătură cu asta?
Mulțumesc, anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Fiecare avem propriile temeri și nu e o rusine. Poate la un moment dat chiar sa iei și treacă.
Revenind la problema ta: poți sa vorbesti cu cineva în acel timp, sa asculti muzica dacă te face sa te simți confortabil, sa strângi un obiect în cealaltă mana libera ( eu făceam asta la dentist când eram mică - sa nu se chinuie dentistul cu mine când mă durea strângeam brațul scaunului laughing, ca ii stricam omului lucrarea ). Fa-ti planuri unde vei merge după, ce mai ai de făcut pe ziua respectiva orice ca sa iei mute gândul de acolo. Și sa te încurajezi singur pe principiul ca analizele astea sunt utile, iti vor arata unde e problema de sănătate, te vor ajuta sa te faci bine. Multa sănătate și numai bine!

5 răspunsuri:
| 4RIstotel explică (pentru Nirvanaaa):

Mulțumesc foarte mult pentru răspuns

| existential a răspuns:

Ca sa doara mai putin, poti sa ceri sa foloseasca un "fluturas" la recoltare, care e mai subtire.
Durerea tine de exprienta asistentului, dar si de vena unde te inteapa. E important sa tii mana intinsa, sa respiri si sa nu misti bratul happy

| Violleta2022 a răspuns:

Banuiesc ca ai mai crescut intre timp si nu ami esti atat de mic si spriat ca atunci cand ai ajuns in urgenta.
Cupleaza-ti creierasul, ca nu-i nimic atat de grav sau inspaimantator sa ti se ia sange, mai ales cand este vorba sa ti se investigheze starea de rau, de care suferi, ca sa te poti face bine si sanatos.

| 4RIstotel explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc foarte mult

| 4RIstotel explică (pentru existential):

Mulțumesc,o sa incerc