| CornelIliescu a întrebat:

Acum aproximativ 4-5 zile, mi-a ieșit între fese, sa spun așa, la inceput un buboi mic cu forma lunguiata, nicidecum rotundă asemenea unui furuncul. Aceasta "buba" creste de la o zi la alta, am mai avut aceasta problema reușind sa îl storc acum 4-5 luni. Nu știu ce este sau cum as putea sa remediez situatia deoarece este absolut de dureros. Nu pot merge și îmi este împiedicată pana și șederea pe scaun. Am încercat cu violet de gențiană, rivanol și ichtiol. Buba este roșie și este fix între fese. Mulțumesc frumos o zi buna tuturor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Daca furunculul nu se sparge si este foarte dureros dupa doua saptamani, apeleaza la medic, deoarece ai putea avea nevoie de medicamente pentru a scapa de infectie. Mediul poate alege sa dreneze manual furunculul cu ajutorul unor ustensile sterile. Nu incerca sa spargi furunculul de unul singur prin stoarcere, intepare sau taiere, deoarece poti creste riscul de infectie sau poti ramane cu cicatrici mai pronuntate.

4 răspunsuri:
| dianaandra1467 a răspuns:

Pot fi multe optiuni, dar o sa-ncep dandu-ti cel mai folositor raspuns: nu mai stoarce! Poate duce la infectii. Consulta un medic, pentru ca evoluand poti dezvolta alte complicatii.

| CornelIliescu explică (pentru sierra1):

Mulțumesc pentru sfat, dar in cele din urma s-a spart singur eu doar am scos așa zisa infecție de acolo. O zi buna.

| CornelIliescu explică (pentru CornelIliescu):

Recomand cu incredere Violet de gențiană, M am dat aseară și azi dimineața s-a spart!

| sierra1 a răspuns (pentru CornelIliescu):

Sănătate