anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani. În urmă cu două luni am fost la medic şi mi s-a spus că am cifoză, destul de avansată, după cum mi-a spus. Medicul mi-a recomandat gimnastică medicală. Am început cu gimnastica, am mers mai mult de o lună săptămânal la gimnastică, şi în fiecare zi făceam exerciţiile acasă, dar kinetoterapeutul mi-a spus că trebuie să port corset. Ce-i drept, nu le-am acordat foarte mare importanţă exerciţilor, pentru că nu am ştiu ce mă aşteaptă... Acum două săptămâni am început să port corsetul. Sunt la liceu, în clasa a 10-a.Medicul mi-a spus că trebuie să îl port toată ziua, doar noaptea nu. Doar că..nu am reuşit să mă 'obişnuiesc' să îl port la şcoală. Ştiu că e important, ştiu că e pentru binele meu, dar nu pot. Nu e uşor să trăieşti într-o 'cutie', numai cei care au trecut prin aşa ceva ştiu. Respectul meu pentru cei care au reuşit să trăiască un an, doi, trei, aşa. Nu se poate ascunde. Înafară de faptul că prin orice bluze se vede, e normal că se simte. Dacă ştie cineva, sau dacă a trecut cineva prin asta, aş vrea să ştiu dacă o să am rezultate dacă îl port doar acasă. Aş fi dispusă să îl port chiar şi noaptea. Vă mulţumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DraudeS a răspuns:

Buna ziua!
In principiu nu s-ar intampla nimic grav pentru cateva ore de nepurtare al corsetului. Oricum, banuiesc ca nu dormi tu de la orele 22 : 00, deci, compensezi 2- 3 ore seara. Este importanta purtarea corsetului, daca poti sa faci tot posibilu' sa il porti oricum.
Cat despre purtatul noaptea, nu prea este indicat sa il porti cand dormi.

Sanatate!

6 răspunsuri:
| DraudeS a răspuns:

Am uitat sa mentionez.
Daca apar dureri la nivelul coloanei, sa il porti, daca durerile persista 48 de ore, te duci la medic. Daca deja ai durere, ma refer la o durere mai avansata, mai "apasata".

Sanatate!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Daca vrei sa te faci sanatoasa poarta-l cand trebuie, tu mananci cand ai stomacul plin? sau nu mananci cand ti-e foame? il porti cand ti s-a spus.

| AndreeaG8 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Da, dar nu e tocmai uşor. Mulţumesc de răspuns.

| AndreeaG8 a răspuns (pentru DraudeS):

Mulţumesc mult!

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru AndreeaG8):

Stiu, e ca si cum ai vrea sa porti ochelari cand dormi!

| DraudeS a răspuns (pentru AndreeaG8):

Pentru putin.

Sanatate!