| psypesy a întrebat:

Am 29 de ani si un copil de 2 ani. Acum 3 saptamani am simtit o durere destul de puternica, ascutita in zona pelviana si rect. a durat pana a doua zi apoi a trecut. Mentionez ca dupa nastere am ramas cu constipatie. Am mers la medic si: consult ok, analize sange (hemograma) ok, eco abdominala: Ovar drept cu diametrul de 33.8/22.7 mm, cu 2 formatiuni transsonice de 10 respectiv 17 mm. In aria de proiectie a ovarului stang se descrie o formatiune hiperecogena, relativ bine delimitata, cu continut discret neomogen, cu dimensiuni 54/45 mm, ce nu are semnal Doppler vascular, necesitand investigatii suplimentare. Lama de lichid in fundul de sac Douglas de 13 mm. Momentan sunt sub tratament impotriva candida urmand ca pe 13 sa fac o eco transvaginala ca sa vada dr ce este cu formatiunea aceea de 5 cm. La cateva zile dupa eco abdominala am inceput sa am greturi ai ameteli usoare dar sacaitoare, si cateodata frisoane (rar). Pot fi aceste simptome din cauza chistului (sau ce o fi)? sau din cauza faptului ca sunt foarte speriata din cauza ca nu stiu ce este cu el? Mentionez ca am si dureri de coloana cervicala si lombara dar de mai multa vreme. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

S-ar putea din cauza constipatiei sa faci o fisura anala. Eu am trata-o (constipatia) cu suc din rosii si multe salate de rosii cu ceapa. Mai sunt niste cashete(pastile) numite "Tomato". Eu am luat cateva luni si apoi a inceput sa ma doara stomacul. Fisura anala am tratat-o cu "bisturiul". E o durere groaznica timp de doua saptamani. Oricum mergi la medic ca-ti spune mai corect. Cu chistul nu stiu ce sa zic! Nu ma pricep. Fa-ti toate analizele necesare.

| psypesy explică (pentru Salontanul):

Nu e fisura. Durerea oricum a disparut. Eu despre celelalte simptome ma intrebam daca pot avea legatura cu chistul sau doar cu starea de anxietate. Multumesc.

| nico097 a răspuns:

Eu chiar azi am fost la medic din cauza unei dreri asemanatoare, si mi s-a spus sa merg la un ginecolog ca este posibil sa am chist.Acum ma speriat foarte tare nu stiu si doctorii astia te baga in frica, totusi incearca sa mergi pana gasesti un medic bun.

| psypesy explică (pentru nico097):

Medicul meu este bun, cu el am nascut insa abia pe 13 am eco transvaginala si pana atunci nu vrei sa stii cate atacuri de panica o sa fac.

| nico097 a răspuns (pentru psypesy):

Te cred stiu ce inseamna sa fii bolnav si sa nu stii ce ai eu la mine aici am fost la toti doctori ii stiu pe dinafara.Eu incerc sa te incurajez sa ai incredere in tine si in fortele proprii e o vorba: Omul se poate vindeca singur.Multa sanatate.