| xFlo a întrebat:

Am o intrebare cu care ma confrunt de multa vreme si nu gasesc raspunsul. Tatal meu, care a fost slab pana la varsta de 30 de ani, se confrunta cu 136kg, acum la 48 de ani, inexplicabile din punctul meu de vedere intrucat nu are absolut de loc o viata sedentara,lucrand in constuctii de cand se stie, si muncind de dimineata pana seara intr-un mediu solicitant unde depune foarte mult efort fizic, avand doar o zi libera in care...munceste acasa. De mancat nu mananca deloc mult, stau la masa cu el de o viata si mama mea cu 60 de kg la 48 de ani, mananca uneori mai mult ca el happy. Problema unei mosteniri genetice este exclusa intrucat si tatal si mama lui au fost slabi toata viata. Intrebarea este, de ce are 136kg in conditiile astea? Tin sa mentionez ca in zona mainilor si a picioarelor are muschi datorita locului de munca, grasimea fiind pe burta (multa grasime).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Posibil hipotiroidism sau sindrom Cushing, sa se duca la un endocrinolog, sa-si faca niste dozari hormonale si o sa aiba un raspuns concret si corect. Degeaba ne dam cu parerea fara nicio analiza in fata.

| xFlo explică (pentru CuriousStuff):

Se poate trata?

| CuriousStuff a răspuns (pentru xFlo):

Pai... Depinde de cauza. Dar in general se poate trata si cu un tratament bun si urmat cu strictete poti chiar sa revii la greutatea normala.
Dar pana nu are un diagnostic vorbim teorie, poate nici nu are asta. Poate pur si simplu de 18 ani in fiecare zi cand iese de la munca trece pe la KFC si isi ia o "galeata" de aripi si pulpe... Nu avem de unde sa stim. Sau are altceva, nu stim pana nu are niste analize in mana. Dar prima data trebuie sa treaca pe la un medic endocrinolog sa stie ce analize trebuie sa-si faca.

| xFlo explică (pentru CuriousStuff):

Multumesc de raspuns si nu mananca deloc fast food, nici macar cartofi prajiti :*

| peperonies a răspuns:

Pentru ca acumularea de grasime nu e reglata de cat efort fizic faci sau cat mananci. e reglata de CE mananci. Tot ce e facut cu zahar, faina, cereale, orez, cartofi te fac sa te ingrasi mai devreme sau mai tarziu.