Orice aliment dacă este gătit își pierde din proprietăți. Congelarea nu afectează cu nimic proprietățile produsului. Dacă iei carne gătită din magazin este aceeași chestie cu gătitul acasă.
Pe tine te știu că făceai sala și acum vrei să slăbești tot ce ai adunat până acum pentru că ai urmărit să crești în volum și te-ai răzgândit? Sunt curioasă, ce probleme de sănătate ai acum?
Bună!
Congelarea este o metodă bună de păstrare a cărnii. Ea oprește proliferarea microorganismelor și încetinește activitatea enzimelor proteolitice, hidrolitice si lipolitice, iar procesele oxidative sunt în general încetinite. Toate caracteristicile cărnii proaspete pe care le-am menționat anterior sunt influențate, unele favorabil, iar altele sunt menținute practic ca în stare inițială și în carnea congelată.
Legat de proteine, da, are loc denaturarea și insolubilizarea proteinelor.
Nu e o mare diferență între carnea proaspătă și cea congelată, însă cea proaspătă este o alternativă mai bună.
Prin congelare carnea isi mai pierde din valoarea nutritiva, dar este buna sa o consumi.
De fapt am slabit 45 de kg insa am pierdut mult din masa musculara dar si din grasime. Acum incerc sa pun masa musculara de calitate fara grasime, si incerc sa consum cat mai multe proteine si cat mai putine grasimi / carbohidrati. Consum doar carbohidrati complecsi in general din legume. Momentan nu am probleme de sanatate. Maine ma duc sa fac analize ca sa fiu sigur. Multumesc pentru raspuns :*