| Cristina20112000 a întrebat:

Buna ziua!
Am o problemă de sănătate pe care nu o înțeleg neapărat.
La fiecare răceală cu care mă confrunt mi se irita amigdalele.
Momentan mă dor amigdalele dar nu foarte tare și nici discomfortul nu este foarte mare la înghițire însă pe exterior mă doare gatul la atingere in zona amigdalelor. Oare cum as putea ameliora din aceasta durere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Amigdalele trebuiesc scoase daca faci infectii dese, doar medicul Orl iti va recomanda operatia de scoatere a lor, atit timp cit nu le scoti ele se vor infecta nonstop, poti lua strepsils tantum verde sau alte medicamente pentru a vindeca durerea in gît.

| Cristina20112000 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Multa lume mi-a spus că nu se recomanda sa scoți amigdalele pentru că ești predispus la răceli mai grave. Știți ceva despre acest lucru?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Cristina20112000):

Da ai dreptate, amigdalitele sunt protectii care apara plamînii, cei care le scot intr-adevar pot racii mai des fac pneumonie dar nu in toate cazuril este valabil, depinde de organism, pe de alta parte sa ti in corp amigdalitele care se infecteaza des este o sursa de infectii, ele clar trebuiesc scoase ca numai raspund deloc la tratament, mergi la ORL sa te consulte medicul, polipii si amigdalitele trebuiesc scoase.