Nu sunt mamica, dar ar fi: Giardinofit, Nikvorm astea-s bune pentru orice tip de viermi. Ce tip ti-a spus ca are? Oxiuri? Giardia? Tenii? Oxiurile trec si cu ceai de secara; teniile numai cu tratament si trebuie urmat cu strictete fiindca sunt viermi lungi si pot duce la moarte prin sufocare! Giardia are cam 80% din populatie, sunt fixati la fiere si se elimina greu! Se iau adesea din apa de la robinet si de la alti copii prin atingerea jucariilor de la gradinita! Spalare pe maini inainte de masa cu sapun si atentioneaza educatoarea! E posibil sa-i fi luat de la cineva de acasa, care nu stie ca are si poate la prima analiza nu i-a iesit nimic. In cazurile astea trebuie repetate analizele de 4 - 5 ori fiindca cand sunt in perioada de inmultire nu apar in analize! Trebuie tratati toti ai casei si urmarite perioadele ca sa se mai ia tratament. Viermii intestinali sunt nesanatosi fiindca lasa toxine care la fetite se vad si in leucoreea femeii tinere, daca-i mai abundenta! Mare grija si cu animalele fiindca si ele au o specie de tenii care-i nasoala rau de tot! Vaccinarea lor - e foarte importanta! Mult noroc!
Ada, DE UNDE ŞTIE medicul că fetiţa ta are paraziţi intestinali? I-ai făcut copilului un test coproparazitologic (ai prelevat probă din scaunul fecal, ai dus proba la un laborator şi rezultatul a fost pozitiv?!? S-a confirmat Giardia, Tenia sau altceva?)
Pentru copiii mari şi pentru adulţi, se recomandă zilnic o cană de lapte dulce amestecată cu mujdei de usturoi şi viermii intestinali crapă rapid... Din nefericire, nu poţi să dai aşa ceva unui copil mic, probabil că nu va suporta gustul şi va vomita imediat, mai ales că oricum zici că nu prea are poftă de mâncare...
Bună, Ada! Oricum nu ar fi rău să-i faci copilului un examen coproparazitologic (nu costă nimic doar trebuie bilet de la medicul de familie şi un coprocultor) ca să ştii exact despre ce parazit este vorba.
http://www.sanafarm.ro/coprocultor-minut-p-875.html
Cam aşa se întâmplă şi în cazul infecţiilor, se prelevează probă şi se trimite la antibiogramă ca medicul să ştie exact care este agentul patogen responsabil şi ce fel de antibiotic să prescrie.
E foarte bine când ştii cu ce bacterie, virus, parazit, te confrunţi.
Multă sănătate!
Ai cumva câine în curte sau în casă? Scaunele fecale ale câinelui, pot conţine ouă sau larve de paraziţi (viermi) intestinali. Dacă ai câine, nu se recomandă să vină în bucătărie, să se urce în pat în dormitor, să dea cu limba peste tot, să lingă copilaşul, etc. Cred că nici nu mai e nevoie să mai fac asemenea precizări, mai ales că e vorba de un copil de un an şi trei luni care trebuie protejat cu mare grijă.
Ada, e clar ca sunt tenii, daca deja a si eliminat, asa cum ai scris. Si daca faci examen, tot tenii (apropos se scrie Taenia, asa l-am invatat la scoala, insa s-a incetatenit ca tenia!) vor iesi. Aceste tenii sunt nasoale, deci trebuie sa ia repede tratament fiindca ele urca din locul unde sunt in sus si duc la moarte prin asfixiere, asta-i cea mai grava! Am citit recent ca naspa de viermi produc probleme neurologice, pulmonare, cardiace si daca nu se trateaza incep sa iese pe la gura, urechi, nas si ca ar fi fost si in Romania un astfel de caz. Eu am vazut publicate pe net poze de la un studiu al nu stiu ce renumite Universitati; ma gandesc ca nu ar publica ceva care nu-i adevarat, mai ales ca stau bine cu banii si investesc mult in cercetare, spre deosebire de noi! Deci, mergi la medic, ia tratamentul si dupa un timp fa o analiza coproparazitologica pe care o repeti de 4-5 ori ca sa te asiguri ca nu mai sunt deloc. Uneori, prima si la a II-a analiza ies negative si a III-a pozitiva - asta inseamna ca erau acolo, dar erau in perioada de depunere de oua si astea ies tare greu in analize fiindca-s mici si adesea nereperate de aparate. Cineva imi zicea ca toti micutii fac acesti viermi de la lapte, insa in carte nu am vazut scris nimic despre acest lucru! Deci, te rog, mare grija cu nasolii astia de viermi! Mult noroc si sanatate!