Vitaminele isi fac efect in timp indelungat, nu imediat.
ca sa-ti revii, va trebuii sa iei vitamine intre 3 si 6 luni, ca deficitul sa se miscoreze.
Tu de cate zile iei vitamine, daca te simti rau de 2 saptamani si abia ai mers la medic?
Ai rabdare si manaca sanatos, ca iei vitamine usor asimilabile, din fructele si legumele proaspete, fata de cele chimice, din pastile.
Nu trebuie sa-ti fie frica din atata lucru, ca nu mori de la o lipsa de vitamine!
Dar este vital sa renunti la fumat, ca ala este mortal, consumandu-ti si putinul de vitamine pe care-l bagi in corp si producand cancerul de plamani.
Vitaminele o sa aiba efectuat treptat, si de unde ai tras concluzia ca ai depresie, te-ai diagnosticat singur? Sa știi ca este normal sa fi si trist, dupa doua săptămâni nu înseamnă ca ai depresie.
Foloseste aceasta oportunitate si creează, scrie, picteaza sau fa muzica, se numeste catharsis.
Citeste cioran, Nietzsche, frankl.
Nu lua pastile anti depresie, simte durerea, ce mare chestie, durerea nu poate sa te omoare doar tu poti sa o faci.
Si daca mori ce? De ce sa iti fie frica de moarte? Oricum e irelevant daca trăiești sau nu.
Ideea e că am și atacuri puternice de panică și astea mă îngrijorează,aceste stări le-am mai avut, dar am putut să le controlez dar acum is prea puternice și doctorul mi-a spus ca trebuie să fac analize, si să mă duc la psihoterapeut, am nevoie, stările astea mă deterioriază in timp.
Depresia nu inseamna tristețe 2 săptămâni . La ce tip de doctor ai fost? Mai consulta si o a 2 a opinie si o a 3a, în ultimii ani avem doctori la fel de bine pregătiți ca noi, oamenii de rand . Pana si piloții și.au cumparat licențele. În fine, durerile de inima pot avea cauza psihologică (anxietate, atacurile) sau reale (ai o problema la inima, slabe sanse parerea mea, dar poti consulta un specialist pentru liniștea ta). Nu mai citit nimic pe internet despre asa ceva, ai sanse mari sa.ti faci rau singur. Nici macar știrile nu le privi. Poti lua din farmacie Streslincomplex, e din plante si cred ca e fără rețetă, Foarte bune. Începi cu 2 jumătăți pe zi; timp de câteva zile, daca nu simti nimic, iei 2 întregi pe zi, dar la dozajul asta, ar însemna că esti cam puternic afectat.
Mai consulta 1-2 medici generalisti, asigura-te ca le descri, corect; simptomele si vezi ce părere au si ei. După poti incerca un psihiatru (daca ai 17 ani, nu stiu daca te va primi la un psihiatru de adulți, inceri la unul pediatru) si vezi ce zice si ala. Parerea mea, după descrierea ta, starea de alertă, frica de moarte si intrebarile cu privire la acest subiect, cam descrie o tulburare anxioasa, dar eu nu sunt medic, asa ca du.te si mai consulta 1-2 opinii, după du.te si la un specialist. Pot exista simptome de genul si din cauza deficiențelor, dar din cate stiu eu, doar deficiența Magneziului, B-urilor si cred ca si vitamina D, provoacă simptome de genul, mai mult sau mai putin.
O să mă mai duc la medic să imi prescrie sau sa imi dea o trimitere. către un doctor, specialist, în principal pentru atacurile de panică să ni-le remediez. Acu ca și vitamine am luat, Centrum complex după acum am un sirop cu vitamine și fier... sper să fie totul bine
Nu menționa atacuri de panica, lasa.i pe ei sa vedem ce spun. Spune că vrei consultații mai amănunțite; dar te poti duce si fara trimitere. Pana la urma urmei, tot plătești, ca deh România.
Soluția la problema ta este complexă. Lipsa vitaminelor poate fi unul din motive.
Creierul tău emite semnale de alarmă. Exemplu. Părinții divorțează. Părinții, ei împreună erau lumea în care trăiai, și care îți oferea suport, siguranță. Constați că această lume nu mai există, că rămâi doar cu unul, că ceea ce credeai că este iubire, din care rezulta suportul și siguranța este pus în discuție, există sau nu există, că situația materială ( suport și siguranță) s-a deteriorat, deci existența, viața e periclitată, deci primejdie de moarte. Poți face ceva? Nu căci ești dependent de părinți, de părintele rămas, nu ai mijloace să schimbi sau să ameliorezi situația. Și care este esența ei? Primejdie de moarte. De ce îți este frică? De moarte. De unde rezultă atacul de panică? Din interpretarea, evaluarea exagerată a situației reale. Cine face asta? Creierul. Acesta emite apoi semnalele de alertă la stomac ( vomă), la sistemul de echilibru ( toți mușchii posturii), la inimă ( durere) etc. Este primejdia reală și la acest nivel? Nu. Greșeste creierul. Tu știi că da, cu o parte a creierului, cea rațională, dar cealaltă parte, care se preocupă de problema morții, deci de salvarea vieții, nu. Ea preia comanda, căci este convinsă ca apără cel mai de bun lucru pe care îl posezi, viața însăși. Deci ce este de făcut?
Medicul spune că, hai să facem ca tot corpul să funcționeze mai bine. Se știe că vitaminele sunt catalizatorii care fac să meargă mai bine toată treaba, deci hai să iei un supliment de vitamine. Dar eu zic că vitaminele din fabrică sunt deficitare, căci și ele au forme mai bune în plante crude, iar ele se absorb bine și își fac efectul dacă sunt însoțite de microminerale, de fitonutrienți și de enzime și factori de potențare a efectului, care se găsesc numai în fructe și salate crude. Așa că dieta trebuie să fie unul din comportamentele pe care trebuie să le schimbi.
Apoi, ai o parte a minții care știe să facă evaluarea corectă, car spune că vei muri, dar nu mâine, nu acum. Aceasta este partea rațională, creierul frontal.
Poate asta să calmeze creierul emoțional? Poate, dacă comunică, dacă îi spune. Astfel, dacă ești credincios te rogi. dacă nu aplici metoda Coue, repeți mantre, dimineața la prânz și seara câte 15 minute, la început chiar de 3 ori pe zi, sau în minte, sau cu voce înceată, pentru tine. Ce? Ceva simplu și eficient, afirmații pozitive. Curaj și încredere în mine. Cât timp? Trei, 6 luni, până își fac efect.
Hai să mergem în altă zonă ca să mai înțelegi valoarea prieteniei. La legiunea străină franceză. Acolo îi învață să omoare. Este și asta o meserie necesară. Dar și să învingă în luptă, nu câte unul ci în echipă, în pluton. Și cum se face asta? Fiind gata să mori, ca să îți salvezi camaradul, deci prietenia dusă până la sacrificiu. Cum se face asta? Prin exercițiu, prin practică. Astfel, ei se simt în suguranță, chiar și atunci când zboară gloanțele și explodează grenadele în jurul lor. Crezi că nu au și ei atacuri de panică? Și încă cum! Dar prietenia cu camaradul de alături îi salvează. Așa că, ce să faci? Caută prieteni, fă ceva cu ei împreună, de exemplu o excursie la munte.Și încă una. Și încă una.
Și cultivă umorul, care descarcă tensiuni. Ia-te singur la mișto.
Să te ajut eu? Ești un rahat cu ochi care se cacă pe el de frică.
Unii se pișă. Eu făceam alpinism. Legat în coardă, cățărare pe trasee de gradul 3. De frică, începeam cu un pipi. Ei, și?
Mai sunt metode? Ohoho! Dar depinde ce vrei.
Idei? N-ai murit încă? Ai murit!
Păcat! Și eu câte idei mai aveam...