anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea nevoie de inca o parere. Am o pisica si imi doresc sa raman insarcinata. M-am informat despre toxoplasmoza, medicul meu ginecolog mi-a spus sa stau linistita ca analizele se pot face si in primul trimestru de sarcina si nu trebuie sa fac analiza inainte de a ramane insarcinata. Oare este ok asa, ar mai trebui sa intreb inca un medic sau sa stau linistita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Toxoplasmoza iei daca te zgârie, musca sau daca intri in contact direct cu fecalele animalului(mai pe românește daca ajung in gura, ochi sau răni deschise).
Nu lasi pisica sa te zgârie, soțul sa stranga fecalele pisicii ai rezolvat problema! In niciun caz sa nu scapi de pisica.

| Paula2018 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici vorba nu m-am gandit la asta, in cel mai rau caz o duceam cateva luni la parintii mei, dar nu in sensul asta intrebam. Multumesc tare mult

| Donsavas a răspuns:

Nu te îmbolnăvești daca are vaccinurile la zi si e curata si sănătoasă.

| Paula2018 a răspuns (pentru Donsavas):

Multumesc happy e vaccinata si deparazitata tot timpul.

| MihaelaDart a răspuns:

Doar daca pisica este infestata cu acest virus poti avea de suferit. Pisica daca este vaccinata si are toate analizele la zi, nu trebuie sa iti faci griji si nici nu trebuie sa o abandonezi. Principala cale de transmitere a Toxoplasmei gondii la pisica si alte carnivore este ingestia chisturilor tisulare din carnea gazdelor intermediare vertebrate (sobolani, pasari etc). In mod similar, principala cale de transmitere a Toxoplasmei gondii la oameni este consumul de carne nepreparata termic corespunzator(carne de vita, oaie, porc etc).
Daca pisica ta este o pisica de apartament, riscul ca aceasta sa fi intrat in contact cu acest parazit este foarte mic. De obicei pisicile care au acces liber afara prezinta acest risc, mai ales cele care obisnuiesc sa vaneze si sa consume soreci, sobolani, vrabiute etc.

Cel mai simplu test pentru a vedea daca pisica elimina acest parazit in fecale este sa colectezi o proba proaspata de fecale intr-un recipient de unica folosinta destinat acestui scop, si sa duci proba unui laborator veterinar pentru examenul coproparazitologic. Eliberarea rezultatelor unui astfel de test dureaza doar o zi si vei putea sti cu siguranta nu numai daca pisica este eliminatoare de Toxoplasma, ci si daca este eliminatoare de alti paraziti intestinali care pot infesta omul.