| laudima22 a întrebat:

Bună ziua, aveam o plombă la un dinte, pusă mai de mult, și m-am pus la masă să mănânc, sarmale parcă mâncam sau omletă, și după ce am mâncat, am văzut o pată galbenă pe dinte, am mai stat ceva timp, apoi m-am dus la medic stomatolog, sa o fac, întrebarea mea e de unde accea pată galbenă, nu era cine știe ce, dar doar estetic nu îmi plăcea. Am fost la el am dat-o jos, a curățat-o a periat-o și mi-a plombat-o(pastă albă) Întrebarea mea de unde pata aceea daca eu am un spălat regulat spălat+ apă de gură. Și vreau să vă mai întreb când mă pot spăla la ea, daca e pusă recent plomba, sau când pot să mănânc acolo la ea. Să evit un timp, cât ar trebui sa o evit. Mersi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca e plomba definitiva poti manca/ te poti spala oricand dupa 1-2 ore

| laudima22 explică (pentru suntserios):

Da, este plombă definitivă.

| dullcat a răspuns:

Intrebarile acestea meritau adresate medicului dentist.Tu spui ca te-ai spalat dar asta nu garanteaza faptul ca nu vor aparea carii.Depinde enorm de tipul de periaj, frecventa, stilul de alimentatie si implicit stilul de viata, plus genetica.