| mihaiionut756888 a întrebat:

de ceva timp am o problema. Din cate m-am informat ar fi un varicocel...Îmi apare doar cand stau in picioare... Trebuie operat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da. O operație delicată. să nu te duci la Ciomu.

| aXy99 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu e chiar delicata, nu are cum sa iti taie falosul, deoarece incizia se face de regula la nivelul abdomenului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru aXy99):

Varicocelul este o dilatatie a venelor cordonului spermatic din cauza tulburarilor functionale in drenajul sangelui venos de la nivelul testiculului.
Dacă e la nivelul testicolului, nu este la nivelul abdomenului.

| aXy99 a răspuns (pentru sadrian46):

Dai copy-paste de pe net? laughing
Varicocelul se opereaza de regula laparoscopic, incizia sa face in partea stanga la nivelul venei spermatice (sau dreapta daca ai varicocel la testicolul drept, desi se intampla foarte rar), nu se face la nivelul testicolului, ci putin SUB ABDOMEN in lateral. Cam in acelasi loc unde se face si operatia de apendicita. Aproximativ acelasi loc, de regula in partea opusa, adica stanga.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru aXy99):

Mulțumesc.