Afine. Ceai de menta. Si probabil o vizita la urgente, cred ca s-a lasat cu o toxinfectie alimentara.
Nu am medic de familie si nici bani de medic privat, nu am chef sa stau 6 ore la urgente......mai fac si pe mine non stop.
1. Bananele - acestea sunt blânde cu stomacul şi uşor de digerat. În plus, cantitatea mare de potasiu pe care o conţin ajută organismul să înlocuiască electroliţii pierduţi în urma puseurilor de diaree.
De asemenea, bananele sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care absoarbe lichidele din intestine şi ajută la eliminarea materiilor fecale fără să constipe. O altă fibră solubilă pe care o conţin bananele este inulina care acţionează ca un prebiotic, o substanţă ce favorizează dezvoltarea coloniilor de bacterii prietenoase din intestine (probiotice).
2. Orezul alb - uşor de digerat, acesta vă "leagă" la stomac, combătâd diareea în timp scurt. Atenţie, trebuie să fie preparat cât mai uşor, fără grăsimi şi alte condimente care vă pot irita mucoasa gastrică şi aşa suficient de "deranjată". Nu îl consumaţi în felul acesta pe perioade îndelungate pentru că veţi cădea în cealaltă extremă, constipaţia!
3. Pâine prăjită. Sau covrigei, sau biscuiţi simpli. Pentru că sunt făcute din făină procesată, stomacul le va digera mai uşor în această perioadă. Iată de ce ar trebui să vă feriţi câteva zile de produsele realizate din cereale integrale, ceva mai dificil de digerat pentru un stomac supărat. În plus, sarea pe care o conţin ajută la reechilibrarea electroliţilor din organism, pierduţi în mare parte din pricina diareei.