Si oare pe cine sa credem, tanti Florica de la 3 sau medicul stomatolog care a facut extractia?
Exista asa ceva, sunt fire care se topesc, stai linistita. Lumea din jurul tau n-au facut stomatologia zic eu 5 ani de zile.
6 ani de zile*.
Se fac 6 la stomatologie? Stiam ca 5 ca si la farmacie, dar s-o face daca zici.
Da exista asa ceva.
E amuzant cum ni se pare mai importanta parerea celor din jur decat a medicului.
Ce e anorganic nu prea poate fi absorbit, si ce e organic in general, da
Sunt fire din material organic, cum e interstin de oaie, care practic, organismul il poate dezintegra(il ataca sistemul imun, si il consuma), la cele neresorbabile e problema faprului ca vin mii de macrofage, si nu pot digera cusatura, formand un conglomerat inflamator(ele incearca sa digere, dar e prea mare, si materialul nu poate fi digerat de macrofage).
Ata absorbabila nu tine mult timp, si daca ai o operatie ce trebuie sa tina mult capetii, ai avea mari probleme, deoarece ar trebuiii sa schimbi ata in continuu, dar e buna cand ai operatii care necesita putin timp de vindecare, si nu vrei sa complici pacientul si cu scoaterea lor(si chin si timp pierdut, si...)
Exista asa ceva nu ai de ce sa ti faci griji
Asculta ce iti spune medicul stomatolog nu persoane din jur
Femeia aia stie ce ti a facut acolo nu vecina
Bună, asta mi-a zis si mie medicul ieri ( am avut două extractii). Totuși trebuie sa mergi la consultatie peste 7 zile? si poti sa intrebi mai multe atunci.
Nu mi-a zis sa ma mai întorc?
Multă sănătate?
Ciudat. Mie da, oricum legat de fire mie mi-a spus ca in circa 15-20 de zile se absorb. acum depinde si ce a folosit stomatologul tau.
Nu e nimic ciudat: depinde cum a ramas gingia dupa extractie. La tine medicul vrea sa se asigure ca totul e bine dupa doua extractii.