Bună, asta mi-a zis si mie medicul ieri ( am avut două extractii). Totuși trebuie sa mergi la consultatie peste 7 zile? si poti sa intrebi mai multe atunci.
Ciudat. Mie da, oricum legat de fire mie mi-a spus ca in circa 15-20 de zile se absorb. acum depinde si ce a folosit stomatologul tau.
Exista asa ceva, sunt fire care se topesc, stai linistita. Lumea din jurul tau n-au facut stomatologia zic eu 5 ani de zile.
Ce e anorganic nu prea poate fi absorbit, si ce e organic in general, da
Sunt fire din material organic, cum e interstin de oaie, care practic, organismul il poate dezintegra(il ataca sistemul imun, si il consuma), la cele neresorbabile e problema faprului ca vin mii de macrofage, si nu pot digera cusatura, formand un conglomerat inflamator(ele incearca sa digere, dar e prea mare, si materialul nu poate fi digerat de macrofage).
Ata absorbabila nu tine mult timp, si daca ai o operatie ce trebuie sa tina mult capetii, ai avea mari probleme, deoarece ar trebuiii sa schimbi ata in continuu, dar e buna cand ai operatii care necesita putin timp de vindecare, si nu vrei sa complici pacientul si cu scoaterea lor(si chin si timp pierdut, si...)
Da exista asa ceva.
E amuzant cum ni se pare mai importanta parerea celor din jur decat a medicului.
Si oare pe cine sa credem, tanti Florica de la 3 sau medicul stomatolog care a facut extractia?
Exista asa ceva nu ai de ce sa ti faci griji
Asculta ce iti spune medicul stomatolog nu persoane din jur
Femeia aia stie ce ti a facut acolo nu vecina
Se fac 6 la stomatologie? Stiam ca 5 ca si la farmacie, dar s-o face daca zici.
Nu e nimic ciudat: depinde cum a ramas gingia dupa extractie. La tine medicul vrea sa se asigure ca totul e bine dupa doua extractii.