| Munteanu_Vlad_Andrei_1975 a întrebat:

ieri m-am lovit la degetul mijociu de la picior si este vanat unde m-am lovit. E normal sa se invineteasca asa de tare? Am pus gheata si s-a mai dezumflat, de rupt nu poate sa fie ca am iesit sa merg si pot.Numai ca merg schiop si numai in slapi pot sa merg. Cat ar dura sa imi treaca? Am incercat sa ma incalt si astazi in adidasi dar nu pot sa apas pe el e vanat. Multmesc Anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă nu vrei să te duci la spital, evită (cât poți!), sprijinul pe piciorul bolnav. În timpul mersului, folosește doar călcâiul. Poți încerca și imobilizarea degetului (cu o fașă) prin legarea acestuia de degetul vecin. Și ține o pungă cu gheață la nivelul regiunii (poți folosi și o pungă cu mazăre congelată), dar nu o aplica direct pe piele.
Să știi că era bine să ți se făcut o radiografie, pentru a vedea dacă e fractură sau nu... Când eu am avut în proporție de 80% degetul vânăt, pe deasupra era și umflat, a fost fractură. sad

Sper să te vindeci curând! happy

5 răspunsuri:
| Peridava a răspuns:

Dureaza ceva. Pune mereu comprese si fa masaj usor. Ai noroc ca e vara, poarta sandale.

| Holiday a răspuns:

Dureaza cam o saptamana pana poti merge cum trebuie, apoi te va mai durea putin o perioada daca il fortezi. Posibil sa ai si vreun oscior de acolo fisurat, dar nu e grav, se vindeca.

| Munteanu_Vlad_Andrei_1975 explică (pentru floresdemayo):

Multumescmult am fost vineri dimineata la spital si nu e nimic grav si am inceput sa merg cat de cat binemai ma doare un pic cand il fortez

| Munteanu_Vlad_Andrei_1975 explică (pentru floresdemayo):

Nu e nimic grav am fost la spital vineri dimineata si nu e fracturat cuma incerc sa nu mai merg schip ca nu mai ma doare asa de tare si nici vanat nu mai est. Merci mult.