La tineri e un semn ca stai prea mult cu ochii într-un ecran: (telefon in primul rand, TV, display de laptop sau calculator).
Ochii obosesc mai repede, din aceasta cauza, pentru a menține vederea focusata corespunzător, ei clipesc mult mai des decât atunci când privești în jur (chiar dacă noi nu realizam acest lucru).
La fiecare operație de clipire, se "consuma" o parte din lacrimile produse de glandele lacrimale, astfel ca atunci când îi suprasoliciti, e indicat sa mergi la oftalmolog din timp sa îți prescrie lacrimi artificiale.
În nici un caz nu cumpăra tu de la farmacie după cum te taie capul, diferitele firme existente pe piața (Systane, Afomill, Artelac... ) au diferite compoziții și concentratii: unele sunt indicate pentru cazurile foarte grave, altele sunt indicate pentru vârstnici (și la ei apar probleme asemanatoare), si altele.
Sa nu mai spun ca lipsa lacrimilor însoțește uneori forme de început de miopie sau/si tensiune oculara.
Exista la farmacii ceea ce se numesc lacrimi false. Se folosesc in general pentru lentile de contact. Mie insa medicul mi-a recomandat sa le folosesc chiar daca nu port lentile ci doar ochelari pentru ca sufar de aceeasi probleme... ochi uscati
Dormi destul?
Stiu ca era la farmacie un remediu pentru asa ceva, mergi si intreaba.
Oricat as sta in pat, tot ma trezesc cu ochii uscati si parca nisiposi...
Odihna multa si pauza totala, de la orice ecran sau screen electronic, macar 1 saptamana, ca sa iti revii, dupa care privitul numai 1-2 ore pe zi.
Sindromul de ochi uscat este o afecțiune din ce în ce mai întalnită în rândul populației, din păcate, chiar și la tineri. Telefonul, tableta, laptopul, precum și condiții de mediu uscat, sunt foarte frecvente în viața noastră, astfel că expunerea la factorii de risc este una permanentă.
Pentru tratare doctorii recomand lacrimile artificiale (sub formă de picături, suspensie, emulsie sau gel) care le poti lua din farmacii cred cu 5-10 lei. Funda?
E simplu: clipesti mai des!
Ochii se usca mai tare cand te uiti la ceva, timp indelungat si concentrat.
Daca acel obiect este si sursa de lumina intensa (cum sunt ecranele telefoanelor, calculatoarelor etc.), atunci globul ocular nu se misca, lacrima nu ajunge peste tot, iar suprafata i se usca.