| Loredana514638 a întrebat:

In urma unui consult si analize facute la inima mi s-a zis ca am o valvă care nu se închide bine, ce este de făcut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Ai 18 ani, mulți ani sănătoși! Eu spre deosebire de celelalte răspunsuri, te sfătuiesc să mergi la un spital de boli cardiovasculare și toate analizele, controalele să ți se repete, dacă ai primit diagnosticul privind problema la inimă de la un medic cardiolog generalist, dintr-un spital județean.
Spun acest lucru, deoarece am avut rude cu probleme cardiace, care nu mergeau doar la un doctor cardiolog.
Iar, referitor la problema cu valva, eu cred că se înșeală amarnic. Nu ai fi făcut 18 ani, dacă aveai această valvă defectă. De copil ai fi suferit intervenție chirurgicală pentru îndreptarea problemei medicale!
Sănătate!

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se pune altă valvă artificială. Dar asta îți spune exact medicul. El știe mai bine ce este de făcut. De dinafară nu se poate face nimic. Trebuie umblat acolo.

| Loredana514638 explică (pentru sadrian46):

Vai de mine..pai am 18 ani..medicul nu mi-a zis ceva de operație.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Loredana514638):

Și ce ți-a zis? Că ce? Că o repară el cu Duhul Sfânt?

| iChristiaN47 a răspuns:

Procedura pentru înlocuirea valvei este cunoscută şi sub denumirile de valvoplastie sau valvuloplastie.

Valvuloplastia este o procedură medicală prin care se repară valvele cardiace folosind un cateter cu balon. Reprezinta o alternativa mai putin traumatica la chirurgia pe cord deschis pentru pacientii cu valve cardiace stenozate datorita unor procese patologice sau a anomaliilor congenitale. In timpul procedurii, se introduce un cateter printr-un vas de sânge inghinal sau al gâtului până la cord (cateterizare cardiaca).

În funcţie de decizia medicului cardiolog, aceasta se poate face înainte sau după împlinirea vârstei de 18 ani, desigur, în funcţie de gravitate şi necesitate.

| sierra1 a răspuns:

Nu post să cred că intrebi despre probleme grave ce te privesc, aici unde-ți răpund te miri ce bieți absolvenți de gimnaziu.

du=te dom'le la un sprecialist cardiolog