anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua,

În urma unui diagnostic de tumoare stomacală (cancer în metastază, ultima fază) + ficat distrus, aproape neexistent se mai poate face trasplant de ficat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ﭿTroubledSoul a răspuns:

Un transplant de organe,e o operatie complexa, iar recuperarea e de durata. Nu cred ca medicii o sa fie de acord cu transplantul in cazul unui pacient in faza terminala, chiar daca organul vine de la un membru al familiei, pentru ca pacientul trebuie sa indeplineasca o sumedenie de conditii, cea mai importanta e ca pacientul sa nu sufere de cancer extrahepatic incurabil.

3 răspunsuri:
| ﭿTroubledSoul a răspuns:

Bolnavii de cancer, mai ales in faza terminala, nu au sanse de a primi un organ, datorita bolii si a complicatiilor ce pot aparea ulterior.

| BroascaCuElice a răspuns (pentru ﭿTroubledSoul):

Nici in cazul in care organul ar fi donat de un membru al familiei?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Putin probabil. Riscul ca un pacient cu caracteristicile date sa moara in timpul transplantului este urias (peste 90%). Iar daca supravietuieste, durata de supravietuire nu va atinge un an (din cauza cancerului care va recidiva imediat sub actiunea imunosupresiei necesare tolerarii transplantului). Astfel, o operatie extrem de periculoasa, care probabil ii va lua viata, are sanse, in cel mai bun caz, sa ii ofere in plus 2-3 luni de viata, cu o calitate a vietii foarte redusa (recuperarea dupa transplant este lunga si chinuitoare)