| Alexandrapaaa a întrebat:

Buna ziua!
Joi, am efectuat analiza de calcemie iar rezulatatul analizelor sunt urmatoarele :
Calciul ionic este 4.12 intervalul de referință 3.80-4.80
Calciul seric total 9.9 intervalul de referință 8.60-10
Proteine serice totale 7.18 intervalul de referință 6.60-8.80
Tin sa precizez ca îl luna august calciul seric total era 10.20 intervalul de referință fiind 8.60-10.20.
Intrebarea mea este legata de analizele de joi 28.03. 2019 acestea sunt în limite normale însă în momentul de față iau antibiotic de luni 25.03. 2019 pentru pneumonie se poate ca acest antibiotic( unasyn 375 mg )sa le fi modificat sa le normalizare sau nu are legătură antibioticul cu această analiza...tin sa precizez ca acestea mi-au fost recomandate de medicul care ma are în evidență cu pneumonia...
Tot doamna doctor mi-a zis ca acea creștere pe care am avut-o este cauzată de fapul ca nu consum suficiente alimente care contin calciu si ca organismul nu are de unde sa consume și ia din oase si ca din acest motiv mai am dureri de spate, mâini și picioare însă nu sunt permanente.Mie imi era frica de cancer si de mielom multiplu.Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

A fost si este destul de mare valoarea calculului seric. Cel ionic e normal.
Proteinele sunt in echilibru.

| Donsavas a răspuns:

Frica(fobiile) se trateaza la psihiatrie!

| Alexandrapaaa explică (pentru Donsavas):

Dar este in limită...

| AdelinaC a răspuns:

Antibioticul nu normalizeaza calciul. Pai sunt analizele in limite normale, iar mielomul multiplu nu debuteaza prin dureri osoase, ci mai degraba prin sindrom anemic, revarsate lichidiene, osteoporoza

| Alexandrapaaa explică (pentru AdelinaC):

Va multumesc mult pentru raspuns.Conteaza mult pentru mine...același raspuns l-am primit si de la medic.Am probleme cu tiroida am hipotirpidie si urmez un tratament.