| George1204 a întrebat:

Buna ziua! La analize mi-a iesit " plachetocrit " marit, 0.154. oare la ce se refera? Am putin nisip la un rinichi, oare are legatura? Trebuia sa fie in intervalul 0.16-0.47!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Robert2526 a răspuns:

Ti-a iesit scazut, nu marit in primul rand. In al doilea rand, nu are legatura cu bolile renale, nu ai de ce sa iti faci griji, nu reprezinta un semn de boala

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Termenul de placheta semnifica acelasi lucru ca si cel de trombocit, adica celula implicata in coagularea sangelui. Prin urmare plachetocritul reprezinta volumul de plachete dintr-un volum de sange.
Daca sunt prea multe trombocite (trombocite crescute) se pot dezvolta anumite afectiuni (accident vascular cerebral, atac de cord, formarea unui cheag in vasele de sange). Trombocitele sunt particule de sange produse de maduva osoasa care joaca un rol important in procesul de formare al cheagurilor de sange.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Apoi am vazut ca ai scazut nu marit! 0.154 este mai mic de cat minimum 0.160! Trombocitopenia este o afectiune patologica a corpului, care se caracterizeaza printr-o scadere a numarului de trombocite in sange si este insotita de sangerare crescuta.

| darrio2007 a răspuns:

0,154 este sub 0, 16. Esti aproape de limita maxima.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Dario! Ce ai patit? Este sub limita minima. 0.15

| darrio2007 a răspuns (pentru Salontanul):

Ai dreptate. Sunt venit de la munca si sunt cam obosit.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Banuiam. De obicei dai raspunsuri foarte bune. De aia m-am intrebat ce ai patit.

| Adymist a răspuns:

Un plăchetocrit scăzut poate indica o scădere a numărului de plăchete din sânge, ceea ce poate crește riscul de sângerări și leziuni ale pereților vaselor de sânge. Cauzele unui plăchetocrit scăzut pot include anemia, infecții, boli ale ficatului sau splinei, consum excesiv de alcool sau alte afecțiuni medicale. Este important să consultați un medic pentru a determina cauza unui plăchetocrit scăzut și pentru a primi tratamentul adecvat.