Nu poti astepta menstruatia. O femeie care este activa sexual trebuie obligatoriu sa ajunga la ginecolog imediat cum apare o intarziere de 10 zile, asta inseamna ca undeva, in a douasprezecea zi de intarziere se cam termina intervalul recomandat, fiecare zi care trece in plus putand aduce complicatii grave. Din pacate maine e duminica, deci vei mai pierde o zi pretioasa, dar luni este absolut obligatoriu sa te vada un ginecolog care sa iti poata face si o ecografie performanta
Cand si cum ai facut testul de sarcina? Daca l-ai facut prea devreme probabil aia e un fals negativ, daca nu l-ai facut din urina de dimineata jetul mijlociu, din nou, poate fi un fals negativ si tu sa fii de fapt insarcinata.
Eu zic sa mergi la control mai repede.
Testul l_am făcut de dimineața și acum 5 zile l-am făcut.Și sunt sigura că nu sunt însărcinată noi am avut contactele sexuale numai cu prezervativ nu s-a rupt ..Nu am simptome că aș fi însărcinată...
Simptomele apar doar prin a 3-a luna... Poate a doua, cel mai devreme.
Dereglari mai apar si pe baza de stress, alimentatie, oboseala si multe altele. Poti sa mergi la un control, deja e aproape intarziere de o luna. Unele femei au ciclu menstrual o data la doua luni, altele de doua ori pe luna, insa trebuie sa stii ca e din cauza ca asa e corpul tau, si nu exista o alta cauza.
Sincer mă stresez foarte rău, ce mă sfătuiți să aștept să vine CM, și după să mă duc la control?
Este posibil sa-ti intarzie si din cauza unei "raceli" sau mai degraba o infectie. Insa chiar si in cazul asta, tot medicul te poate ajuta ca sa scapi de infectie. Eu zic sa nu mai astepti daca deja a intarziat o luna.
Se mai poate intampla. si mie mi-a intarziat 3 luni si cand am fost la doctor a zis ca daca iti intarzie gen juma' de an (parca) atunci e ceva ineregula, in rest daca intarzie relativ putin nu e problema, nu cred ca esti insarcinata, nimanui nu-i vine mereu pe data de 20 (sa zicem), depinde si de ce mananci/cum te simti