anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua. Mi-am injectat botox în zona feței și apoi am aflat ca sunt însărcinată. Sunt extrem de îngrijorată. A mai trecut cineva prin așa ceva? Cum afectează sarcina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Așa ceva doar de la medicul ginecolog afli. Aici pot fi multe sfaturi, idei, dar numai o consultare medicală reală poate da un răspuns.
Botox e o substanță chimică și ținând cont că pe parcursul unei sarcini se ia în greutate, se umflă extremitățile, inclusiv fața, da, teoretic ar fi riscuri de intrare în organism a acestei substanțe chimice.
De interesat, ar fi dacă puteți să scoateți botoxul. Dacă nu, vedeți ce spune medicul ginecolog.

| Mary2023 a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Da… bineînțeles m-am programat la ginecolog și aștept cu nerăbdare vizita la medic… eram curioasă dacă cineva a mai trecut prin aceeași experiență și poate împărtăși dacă eventuale probleme în sarcina sau dacă ulterior copilul a avut probleme de sănătate, malformații? Vă mulțumesc pentru raspuns

| dullcat a răspuns:

Asta afli de la un medic.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Mary2023):

Https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/toxina-botulinica
Vreți un răspuns dur, da va afecta grav fătul, fiind interzis în timpul sarcinii!
Poate afecta sistemul nervos, adică există riscul unui copil legumă!
Iar, mai clar, ce v-a apucat să faceți tratament estetic dacă vroiați copil?

| Hyperion7 a răspuns:

Însărcinată de la... botox?
Sigur nu ai avut vreun contact sexual recent?big grin

| Mary2023 a răspuns (pentru Hyperion7):

Nu știu unde ați văzut dumneavoastră un raport de cauzalitate între injectarea de botox și sarcina. Eu doar am descris ordinea cronologică și am întrebam dacă mai este cineva în aceeași situație deoarece la medic nu te programează de pe o zi pe alta

| Hyperion7 a răspuns (pentru Mary2023):

Pai nu am văzut nicăieri însă din ce ați scris, cam așa ați lăsat impresia.
Scuze, daca am interpretat eu greșit big grin

| vodami92 a răspuns:

Macar daca nu erai insarcinata! era mai bine! sau eventual lasa-i botoxul pe urma! faceai ca Elena ionescu! aia asa a facut! a nascut! si ca sa isi surprinda barbatul mai bine! si-a pus botox si silicoane! dar dupa ce a nascut! cred ca asa trebuia sa faci si tu!