Ropeu Lamar nu este nume în nici o țară africană.
Pozele cu el și familia sunt toate dar absolut toate fake.
Absolut nimic nu este adevărat.
Nu are prietenul tău nici o șansă se recupereze nici măcar 1 Euro, căci nu are cui să se plângă. Poliția de aici nu are jurisdicție acolo. Sunt mii și mii poate zeci de mii de asemenea situații. Cine să se ocupe de ele, cu ce bani, cu ce fonduri? Va da de conturi bancare anulate, de adrese false, totul este fals, complet fals. Sunt bani 100% pierduți.
Eu sunt pățit, dar cu alt tip de fraudă asemănătoare cu loc de muncă, etc. Norocul meu că am reușit să nu dau parola de transmitere a banilor, și am reuși să îi recuperez de la curier.
Cu ce poți să îl ajuți.
Să blocheze imediat adresa de email a lui Ropeu, și numărul de telefon iar când mai primește un asemenea email să blocheze imediat acea adresă și să o reclame ca spam.
Și să considere că a învățat o lecție pentru care a plătit 1000 Euro.
Iar dacă nu a învățat-o bine, va mai pierde și alții.
Dar oamenii apreciaza ajutorul Este ca si cand ai zice "de ce nu ploua", si clar te referi doar la acest moment, cand esti constient ca ploua in general sau in alte locuri. Cand faci referire la oameni, de ce nu gandesti tot asa?
Da, este adevarat ca marea partea vor numai ajutor pe ajutor si nu este corect asa. O persoana ar trebui sa ajute fara sa primeasca ceva in schimb. Dar... sunt oameni, asta fac ei, gandeste-te mai mult la partea care nu face asta doar pentru bani . Ai dat de un caz in viata ta si acum ai pus intrebarea asta. Daca nu se intampla? Daca nu asta era picatura care umplea paharul si nu puteai intrebarea asta? Daca nu se intampla asta cu nimeni din lume, iti garantez ca noi nu eram astazi cum suntem si nu stiu altfel cum eram. Asa a fost lasat comportamentul oamenilor si asa s-a format odata cu timpul.
Poate se intampla asta pentru a te face pe tine mai puternica ca persoana, pentru a putea sa te faca sa te gandesti la ceva si sa te formeze ca om, la fel ca in cazul tuturor, sau poate fix pentru a pune intrebarea asta, a sta acum la PC sau pe telefon si a rata ocazia sa mergi afara, sa vezi o stea cazatoare si sa iti pui o dorinta. Intelegi aluzia?
Acesta este comportamentul omului, unul care nu este corect si bun, iar pana cand toata lumea o sa ajute fara sa se gandeasca la ajutorul reciproc... mai este (foarte mult, poate chiar niciodata). Tu trebuie sa intelegi ca lucrurile se intampla cursiv, nu exista probleme, exista doar modul de abordare.
Asa e omul, ii dai un deget si iti ia toata mana. Nu are el nici o vina. I-a ajutat cat a putut, asta nu inseamna că ăia și-au făcut abonament la el. Nu este ta-su sa ii ceara in fiecare zi bani.
Am patit-o si eu. Am strans bani impreuna cu niste prieteni si am cumpărat mai multe lucruri pentru o familie saraca. Dupa un timp m-au sunat sa ma roage daca am sa le dau o casa pentru ca ii da soacra afara ca nu si-au platit lumina
In ziua de azi, oricat ai ajuta pe cineva, tot nu e de ajuns.
Ce știe el despre familia din Africa?
Știe el că acolo se practică frauda, excrocheria pe Internet, ca să le dai bani? Și pentru asta se plâng, spun povești lacrimogene. La ei este industrie din asta, unii din ei așa trăiesc.
Să stopeze relația cu ei și să nu creadă nimic. Excrocherie.
Stie ca nu are tata, ca e orfan, stie despre el ca i-a murit fratele pentru ca gen l-a sunat și vocea la telefon și la scurt timp după ce a donat i-a zis ca mama lui a fost arestata pentru nepurtatea măștii si l-a disperat si il dispera sa ii dea bani ca sa plătească amenda acum, ca gen daca ramane fara bani nu mai supraviețuiește nimeni, atunci I a trimis câteva poze cu un copil accidentat la cap etc, poze la cate scrise pe hartii si el e vorbitor fluent de lmb engleza cica pentru ca a fost colonizat de către englezii Gambia, insa ei nu au buletine, banii I au fost trimiși pe numlele unui unchi de al lui...
Asa I am zis si eu sa nu mai vorbească cu el... e santaj emotional
E sută la mie șantaj emoțional.
Am văzut un video. Ei stau la Internet cafe și scriu zilnic sute de mesaje, unii fac pe amorezii la femei singure din America mai ales, vând iluzii Este o industrie de 1 milion de $ pe zi, storși de la fraieri.
Si faptul ca are alt nume pe Facebook e ciudat si cel mai ciudat e ca i trimite poze gen cu el și cu familia lui prin diferite locații... si are lista de prieteni de pe Facebook privata... numele lui e Ropeu Lamar Cb Lamar, o părere? I a dat si numărul de telefon prietenului meu, numar de Gambia, foarte ciudat, inseamna ca a scos de la tovarășul meu peste 1000 de euro prin șantaj emotional? Totul fiind neadevărat? Are sanse sa își recupereze banii macar? Ca sa l ajut cu o parere
Anaoi28 întreabă: