anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua,

O întrebare pentru femeile care fac papanicolau,ați avut vreodată rezultatul de urmărit evoluția citologic? Acea inflamatie? Ce înseamnă mai exact și ce tratament pot urma? M-am programat la doctor, dar sunt foarte stresata și pana ajung vreau sa ma linistesc. Am o prietena care de 4 ani are o inflamatie Col și nici acum nu a scăpat de ea,doar ca eu nu am asa dureri cum le are ea… astept o părere de la voi, mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Caro34 a răspuns:

Bună! Citologic înseamnă luare de probă și trimisă la laborator. Tratament poate da doar un medic după ce vede ce rezultat vine plus o ecografie vaginală. Mare atenție cu inflamațiile și ar trebui consultat și un alt medic pentru o a doua părere! Numai bine!

| Denn97 a răspuns (pentru Caro34):

Buna! Da, apare redus fond inflamator polimorf predominant acut. Dar nu știu de la ce sa fie acea inflamatie pentru ca eu nu prea am dureri…

| Caro34 a răspuns (pentru Denn97):

Bună! Sunt inflamații care nu dor, dar totuși le avem, apoi ies și în analizele de sânge. Ar fi bine și un set complet de analize (inclusiv tiroida și markerii tumorali) și dacă totul e OK, atunci mai cere și o a doua părere medicală. Multă sănătate!

| Denn97 a răspuns (pentru Caro34):

Mulțumesc tare mult!