| DianaLos a întrebat:

Buna ziua, obișnuiam să aveam disfagie și nu puteam să mănânc, dar acum am descoperit un nodul sub mandibular și am făcut un CT, care s-a dovedit normal, dar noaptea trecută la amigdale am simtit un disconfort ca niste zgârieturi, încât m-am gândit că ar putea fi o piatră de amigdale, așa că am inceput sa caut si nu am fost prea blânda pentru că căutam pietre la amigdale. Dar nu știu de ce cumva azi disfagia mea a dispărut și la fel si sunetu pe care il auzeam, clickul ala enervant de la disfagie. Totuei uneori, când respir, nu simt respirația scurtă, dar simt că calitatea aerului pe care o respir nu este una bună. Ar putea fi legat de BRGE sau poate fi din cauza felului în care am împins amigdalele ieri? De asemenea, când simt că nu pot să respir, îmi iau oxigenul cu pulsoximetria și arată 96%, ceea ce este puțin scăzut, dar totuși bun.Iar acum mananc asa usor incat nu is obisnuita si tot simt senzatia de mancare intre gat si nas. Va rog seriozitate, si nu doamna Violeta, nu ma trimite la medic, caci am fost deja cu o zi inainte de faza cu amigdala

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este posibil să ai reflux (silențios dacă nu te arde). Trebuie să faci o gastroscopie ca să elimini orice urmă de îndoială. Disfagia poate fi de la o tumoră pe esofag şi de asta e important să se elimine suspiciunea asta prima. După ce o elimini poți încerca cu Omez 20 mg dimineața pe nemâncate. Îşi face efectul în cam două săptămâni, aşa că nu renunța.

| DianaLos explică (pentru anonim_4396):

Buna! Am facut 2 gastroscopii plus o manometrie si da, e esofagita de reflux insa pe mine ma supara amigdalele si nu stiu de ce. Si de asemenea ma si ametesc ft tare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DianaLos):

Disfagie ai de la reflux. daca iei omeprazol o perioada o sa vezi ca se va ameliora. acidul iti da senzatia ca ai ceva in gat.