Tocmai ce ai scris tu în post scriptum este motivul. Trebuie să îți rezolvi traumele și anxietatea din timpul zilei cu ajutorul unui specialist. Eu ți-aș recomandat să ții un jurnal de vise ca să vezi după cam ce evenimente din timpul zilei îți declanșează un anumit tip de vise. Oricum, până nu îți rezolvi probleme emoționale visele vor continua să apară. Dar nu dispera, dacă faci pași spre vindecare cu timpul vor fi mai rare.
In general oamenii viseaza chestiile de care sunt ingrijorati sau de care se tem in timpul zilei.
Am citit undeva că majoritate viitorilor criminali în serie au fantezii legate de jaf, viol și crimă și că un procent semnificativ din aceștia au fost abuzați fizic/emoțional, provin din familii dezbinate și au probleme cu integrarea în societate.
Daaaa, o sa isi puna o masca de portar de hochei si o sa ne alerge cu drujba
ai nevoie de psiholog, serios, inseamna ca mintea ta se gandeste tot timpul la nenorocirile alea
Filme horror, crime, traume din copilarie, abuzuri, neimpliniri... cateodata visele sunt oglinda subsidiarului.
Eu te sfătuiesc, și îmi asum răspunsul ăsta, să nu-ți faci așa de multe griji de coșmaruri; cei care ți-ar sugera să le psihanalizezi, cred că ar citi prea multe în ele, și te-ar panica mai tare. Da, ceea ce visezi tu este anxietatea, frica de necunoscut, de situații sociale urâte, vinovăția și abuzul; toate astea stau mână în mână când ești anxios, iar emoționalitatea puternică (arousal-ul) care vine cu anxietatea, le face să pară foarte intense.
Însă anxietatea ar trebui să te preocupe, alături de traume, ele îți provoacă visele de genul, stresul, și celelalte simptome pe care ai mai putea să le experimentezi. Și eu cred că ar trebui să discuți cu un specialist despre traumele din trecut și să faceți un istoric al desfășurării bolii, însă îți zic de pe acum, de obicei tratamentul pentru anxietate este CBT și expunere la lucrurile care îți provoacă anxietate. Adică va discuta cu tine care sunt top 3/5/10 lucruri care te fac anxioasă, și te va pune să cauți metode de a le aborda. Bănuiesc că situațiile sociale sunt cele care te mănâncă cel mai mult, deci cu metode de abordare exersate în prealabil, va trebui să îți înfrunți treptat fricile. Probabil veți vorbi și de dietă, faptul că ești așa de obosită poate fi și din cauza unei diete slabe sau lipsa micului dejun, lipsa somnului de calitate... Dacă indispoziția și oboseala nu sunt datorate rutinei, iar programul tău este unul regulat, înseamnă că suferi un pic și de depresie: ceea ce e foarte comun alături de anxietate.