| AlexMh a întrebat:

Buna ziua! Se da urmatoarea problema:
Am de luat un medicament care nu se mai gaseste in farmaciile din Romania si se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.
Acesta trebuie sa ma tina de pe 1-30 ale lunii, urmand ca pe 1 luna viitoare sa il iau iar.
Am gasit sa il pot achizitiona din Germania dar ajunge in 3-5 zile lucratoare. Nu ma pot lipsi de medicament si trebuie sa il iau constant. Nu am un surplus fiindca legal nu am voie, si nici daca as reusi sa il mai obtin pe sub mana, nu mai exista pe piata din Romania.

Intrebarea este: poate medicul de familie sa elibereze o reteta in avans cu o saptamana? Am nevoie sa o pot trimite o data cu comanda, macar o copie dupa ea fiindca originalul se trimite in tara mai tarziu la reprezentantul companiei din Romania.

Ce solutii am?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Solutia o discuti cu medicul care ti a prescris tratamentul. Ca doar el iti poate schimba medicamentul sau iti poate da reteta in avans.

| dullcat a răspuns:

Buna, vorbeste cu medicul tau.In mod normal ar trebui sa se poata.Ar fi penibil in cazul tau, care este real, sa nu te ajute, pe cand altii elibereaza retete pentru medicamente, fictive, pe banda rulanta.Sanatate.

| AlexMh explică (pentru suntserios):

Multumesc. Asta stiu. Ma intereseaza doar sa stiu daca se poate elibera mai devreme si nu exista nici un impediment legal, sau sunt eu dus cu zaharelul.

| anonim3248 a răspuns (pentru AlexMh):

Se dă rețetă cum vrei tu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Poate.

Întrebări similare