Aici nu te ajută nimeni pe acest subiect. Asa că intreaba medicul.
Pai de ce? Sunt niște medicamente care vrea poate sa își dea cu părerea.
Te ajuta doar dacă si mananci corespunzator(fără cipsuri,sucuri acidulate,prăjeli,adica cartofi prajiti sau orice facut in ulei,porumb,ciuperci,mezeluri și carne procesată,alimente foarte condimentate,alimente bogate în zahăr,alcool, cafea și băuturi cofeinizate, alimente acide.)
Acum nu zic sa nu mănânci deloc, dar cat mai rar posibil. Încearcă să mănânci mancare fiartă. Daca bei sucuri, încearcă-le pe alea neacidulate
Îți scriu si ce ai putea manca linistit sa nu zici ca atunci nu poți manca nimic :
Carne slabă (pui, curcan)
Pește (preferabil fiert sau la grătar)
Orez brun, quinoa, bulgur
Legume fierte sau coapte (morcovi, dovlecei, cartofi dulci)
Fructe dulci (mere, pere, banane)
Iaurt degresat sau brânză de vaci slabă
Făină integrale (paste integrale, pâine integrală)
Supă de legume
Ulei de măsline (pentru gătit sau salate)
Nuci și semințe (în cantități mici)
Și crezi ca dacă mențin aceasta mancare constanta cu un regim și terminam și pastilele acelea îmi voi revenii pana de Revelion? Vreau sa mananc și eu ciorba de burta bureți fierti
Medicul ti-a vazut rezultatele analizelor. Si daca ti-a recomandat acele medicamente inseamna ca trebuie sa-si faca efectul.
Vad cum te ratoiesti la un user de aici. Sa cred ca vrei sa iei medicamentele "dupa ureche" si ceri confirmarea noastra?
Deci
E ceva ce trebui sa stii. Nu o să-ți revină fierea niciodată de tot, dar poti avea grija de el cu alimentatie buna si dupa ce termini tratamentul pe care il ai acum, poate nu mai ai nevoie de medicamente daca ai grija.
De revelion si craciun mănâncă ce vrei, dar totuși sa nu fie prea mult. Sa fie o exceptie dar nu iti promit ca nu o sa ai dureri dupa dar dupa ce vrei tu sa mananci nu ar trebui sa ai probleme mari. Maxim un disconfort. Deci cum am zis... câteodată poate exista o excepție.
Acuma am un disconfort în jurul buricului după ce mananc și după masa. Dupa ce termin medicamentele sau pana de revelion voi scăpa de acest disconfort?
Poate,dar cum am zis, într-o zi ai durere, în cealaltă nu. Nu o sa scapi niciodată de tot de disconfort sau durere
Am avut uneori 2 luni nu m-a durut deloc alteori peste 2 luni apărea iar durerea
Da cam asa funcționează. Cum mănânci ceva ce n ar trebui, încep probleme. Doar încearcă ce am zis. Pana în Crăciun și revelion încearcă sa te abții de mâncărurile de mai sus(despre care am zis sa nu prea mananci) in rest ar trebui sa fii ok
Iau tratamentul și cred ca îmi revin dacă îmi țin și distanta potrivita fata de alimente alea
Buscopan e singurul medicament adevarat. Menzima si Kreon nu stiu ce inseamna, nu le-am gasit pe Google. Iar asta e semn rau.
Creon 10000 sunt enzime pancreatice, folositoare doar daca-ti functioneaza pancreasul prost.
De la fiere la pancreas e distanta mare, ca simptome.
Sucurile acidulate (dar fara zahar) nu au nicio legatura cu fierea.
Daca prietenii iti reproseaza ca esti prea sincer, le zici ca e din cauza ca iei scopolamina.
Mie asta mi-a zis doctorul. Si eu am avut probleme cu fierea și a zis sa nu beau nici un fel de suc acidulat sau apa minerala
Meh, esti studenta la medicina: ce legatura are dioxidul de carbon cu fierea? Nu e o grasime, nu e ceva toxic, este produs in mod natural de corpul omenesc, nici macar nu contine minerale. Asta sunt sucurile acidulate: apa cu dioxid de carbon, plus cantitati foarte mici de alte substante, pentru a le da gust.
Singurii care evita dioxidul de carbon sunt medicii cu obsesii mistice. Ei sustin că dioxidul de carbon este un reziduu biologic (reziduu de fermentatie), iar ei au oroare de reziduuri. Dar nu aplica acelasi rationament la iaurt, lapte batut, varza acra, castraveti murati, etc. Dimpotriva: le lauda.
Apai sunt dar dacă am auzit asta de la doctorul meu ce sa fac? Adica gandindu ma logic, ma iau dupa ala care stie(sau ar trebui sa stie)
Unii medici cad prada unor secte si devin rebuturi intelectuale. Ei cred ca gurul sectei respective vorbeste in numele lui Dumnezeu, deci bate orice studii cu peer review. Cum zicea Calin Georgescu ca lui nu-i trebuie vaccinuri, fiindu-i suficient ce scrie-n Biblie.
Problema este complicata suplimentar de faptul ca exista quackademics si reviste "stiintifice" dedicate promovarii pseudostiintei. Un exemplu de promovare a escrocheriilor medicale este NCCIH din SUA. Institutul a cheltuit milioane de dolari pe studierea medicinei alternative si n-a descoperit nici macar o singura terapie efectiva in mod obiectiv.
Astăzi după 22h mai am decât un mic disconfort în jurul buricului dar care se accentuează după o masa grea cum ar fi ciorba de perisoare.Ce pot face continui tratamentul?
Pai desigur ca trebuie sa continui tratamentul. Nu îl întrerupe. Dacă vezi ca nu te ajuta deloc, întoarce te la medic
Pai de ce sa nu ma ajute? de 24h nu am mai simțit nicio durere decât câteva disconfortului după masa
Zic dacă termini tratamentul și iar te apuca durerile
Aa sigur ca dacă voi merge la medic atunci.Dar tratamentul trecut m-a ținut 2 luni și alea 2 luni chinuite ca beam în fiecare zi suc și clipsuri și prăjeli și 2 ori pe sapt alcool