Conceptia ca tigara te calmeaza e complet eronata. Tigara nu face altceva decat sa te stresseze si mai tare, face vasoconstrictie si in acelasi timp elibereaza adrenalina care face si mai multa vasoconstrictie periferica. Corpul nu mai primeste oxigen destul, nici creierul si te moleseste, dar corpul e foarte agitat. Mai bine gaseste-ti altceva care sa te relaxeze, fumatul face exact opusul.
Sansele sa te imbolnavesti, cancer pulmonar, cancer faringian, bronhopneumonie cronica obstructiva, chiar astm si multe altele sunt mult, mult mai crescute la un fumator, chiar daca fumezi "doar" 2 tigari pe zi. Daca astea 2 tigari le fumezi timp de 10 ani, efectele si riscurile cresc extrem de mult. Iti recomand sa nu incepi sa fumezi si daca o faci sa incerci sa te lasi. Cand vezi pe pachetele de tigari ce se poate intampla razi, dar cand le vezi in realitate asa cum le vad eu aproape in fiecare zi in spital nu iti mai arde nici de zambit.
Multa sanatate.
Nu mai bine bei un pahar de apa si te gandesti ca ala te ajuta sa depasesti stresul? Mintea este foarte puternica si putem sa o folosim in avantajul nostru, avem puterea sa ne schimbam starea si sa nu ne complacem intr-o situatie. De ce ti-ai face vicii, dispui de prea multi bani? Stiu ca acum zici ca e maxim un pachet pe luna dar tu ai o mentalitate acum care duce la dependenta.
Been there, done that.Sincer,nu merita.Am incercat,iar senzatia este asemanatoare cu raul de masina,doar ca mult mai rau. Poate esti dotat(a) cu un echipament enzimatic mai eficient, cine stie, dar daca-i asa, doar risti sa dezvolti o dependenta.O moneda, 2 fete, ambele aduc belele.
Incearca un ceai sedativ, cum ar fi infuzia de valeriana sau tei.Scade tesniunea arteriala si hiperexcitabilitatea nervoasa.Creaza-ti un ritual(si fumatul are o latura ritualica de asemenea),cum ar fi in prepararea unei bauturi/mancaruri, gaseste-ti un hobby, idk.
Daca totusi vrei sa testezi pe propria-ti piele actiunea nicotinei, n-ai decat, dar nu te va ajuta prea mult.
Tigara nu e un raspuns la stress. Chiar daca mai calmeaza, cum zic unii, raul pe care il face e mult mai mare, deci, nu merita.
Chiar nu ai gasit alta modalitate de a iti gasi linistea interioara? Eu iti sugerez una. Ia-ti cateva minute zi de zi in care sa nu faci nimic, sa stai linistit, eventual sa asculti o muzica linistita, sa incerci sa lasi toate deoparte si sa fii constient doar de ce e in jurul tau. Fa asta cateva zile, si mai vorbim.
Ca si fosta fumatoare iti dau un sfat: daca pana acum ai reusit fara tigari, nu te apuca! Niciodata! 1-2 tigari pe zi devin 4-5 apoi 8-9, apoi pachetul. E doar chestie de timp. Vei avea impresia ca doar tigara te mai calmeaza, dar e doar in capul tau. Te vei trezi noaptea sa tragi "doar un fum", unde-i logica atunci?
Mananca mai bine ciocolata neagra, fa sport - dar fa-l cu placere, ambele elibereaza endorfine - hormonul fericirii si te vei simti mai relaxata, fericita. Cauta-ti PASIUNI, nu VICII!
Fac 60 tractiuni, 100 flotari, 120 genoflexiuni + 80 abdomene la bara fixa zilnic de 2 ani deja
Intocmai. Sport fac mult. Crede-ma, fac foarte mult. Tigara pentru mine este o pasiune, eu am fumat in generala o perioada, doar ca la liceu BRUSC a inceput sa mi se faca rau de la ele. Zilele trecute am descoperit ca nu am nimic de la tigarile rulate in schimb, motiv pentru care ma reapuc.
Si vreau sa subliniez pentru toata lumea: Nu am cum sa ajung sa fumez mult. Atat de mult sport cat fac, m-a invatat sa imi controlez astfel de dorinte. Facand o paranteza, am incercat si iarba, de mai multe ori, si am rezistat tentatiei cu glorie
Fumatul este o pasiune pentru mine. Ador acel fum si aroma unei tigari BUNE, nu a unei prostii de 16 lei de la Auchan.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Mindfulness întreabă: