| vladeduard2000 a întrebat:

Buna ziua TPU.
Chiar azi am facut o fractura la clavicula (1/3 medie) la ora de sport. Am fost la spital si mi s-a pus faşă de jur imprejur. Trebuie sa stau 4 saptamani asa.
Ce vreau sa va intreb este : dupa acestea 4 saptamani pot sa ma duc inapoi la sala de forta?
Am 17 ani, 70 kg, 1.80

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniaa a răspuns:

Buna, majoritatea fracturilor de clavicula sunt tratate ortopedic, in cazuri extrem de grave/ complicate se intervine chirurgical. Fasa este un fel de ghips. In 2-3 luni te poti intoarce la activitatea dinainte de incident. Cel mai bine, cand mergi la medic la control, il intrebi, el iti poate spune cu exactitate, deoarece el iti stie radiografiile... si tot.

5 răspunsuri:
| RB26DETT a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa intrebi doctorul ce ti-a pus acea fasa, din cate stiu, dupa ce ti se vindeca o fracutra, o perioada de timp nu supui zona reparata la efort fizic ce ar putea s-o forteze, asta daca vrei sa ti se repare si sa nu ai probleme pe viitorwinking

| DovleacTurbat a răspuns:

Cum ai reusit sa rupi clavicula?

| vladeduard2000 explică (pentru RB26DETT):

Am inteles, multumesc.

| vladeduard2000 explică (pentru DovleacTurbat):

Am cazut pe umar in timp ce fugeam.

| vladeduard2000 explică (pentru Raniaa):

Ok, multumesc.