| Izaria a întrebat:

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cui trebuie sa ma adresez pentru a face analiza umor produse provenite de la o vaca ce a fost tratata cu antibiotic dupa ce a fost muscata de ceva si s- a umflat. Unui membru din familie i s- au adus produse dupa o saptamsna si cred ca si cand a fost problema iar detinatorii vacii au recunoscut ca nu consuma din produse dar cica sa nu- mi fac probleme insa persoana din familie slabeste, are ameteli, nu poate manca, decat foarte putin, are o stsre generala foarte proasta iar eu am mirosit iaurtul din borcan incercand sa verific cumva si mi s- a facut sub nas pe piele ceva ciudat ca si o pelicula de piele ingrosata si ma deranjeaza, la fel si in nari.Am fost la directia veterinara, nu era medicul acolo, iar o asistenta mi- a spus sa aflu date despre caz dar nu gasesc veterinarul care a facut tratamentul deoarece in sat nu au iar detinatorii vacii nu mai vor sa vorbeasca.Am fost si la infectioase cu persoana pentru analize, i- au facut ceva teste de bacterii etc dar referitor la vaca mi- au spus ca nu e cazul ca ar fi fost afectati si cei care au prelucrat laptele desi eu stiu sigur ca respectivii nu au consumat, dar cine sa te creada. Asa e la noi. Multumesc mult anticipat si va rog la modul serios daca stie cineva ce e devfacut

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Nu prea poti testa produsele. De fapt nici nu prea are rost pentru ca daca a fost ceva in ele nu mai e concludenta analiza acum. Cel mai bine e sa testeze vaca si pentru asta trebuie sa faci o plangere sau ceva de genul la cabinetul veterinar care se ocupa de zona aia si trebuie sa insisti pentru ca fiecare localitate trebuie sa aiba un medic veterinar si ala sa fie prezent undeva candva

2 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Salut,în primul rând eu m-aș adresa Poliției, și cu probele de produs DSV-ului, pentru analize.

| Izaria explică (pentru Furnicuta000):

Multumesc mult pentru atentia asupra intrebarii mele si pentru raspuns...am sa ma ghidez dupa sfaturile primite si am sa caut in primul rand veterinarul care a tratat animalul sa intreb ce boala a depistat