Din ce spui, pare că anxietatea joacă un rol destul de important în starea ta de bine. Constipația cronică, mai ales dacă e însoțită de balonare și disconfort, poate fi agravată de stres și de gândurile obsesive despre sănătate. Este foarte comun ca anxietatea să provoace greață, lipsă de poftă de mâncare și chiar senzația că mănânci „cu noduri".
Ce ai putea face:
Respectă tratamentul recomandat – Medicamentele prescrise sunt pentru reglarea digestiei și reducerea disconfortului abdominal. Dă-le timp să acționeze.
Hidratează-te bine – Apa și ceaiurile calde (mentă, mușețel) pot ajuta digestia și relaxarea.
Consumă alimente ușoare – Dacă nu ai poftă de mâncare, încearcă supe, piureuri, iaurturi, fructe moi (banane, mere coapte). Evită alimentele grele sau prăjite.
Controlează anxietatea – Dacă ai tendința de a căuta simptome pe internet, încearcă să limitezi acest obicei. În schimb, încearcă tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau plimbările în aer liber.
Fii răbdător – Dacă simptomele persistă și îți afectează viața de zi cu zi, discută din nou cu medicul. Uneori, anxietatea poate cauza probleme digestive care necesită și suport psihologic.
Lasa-ma sa stiu daca ai mai avut astfel de episoade în trecut, sau este prima dată când treci printr-o astfel de situație?
Cu anxietate da, cum partea digestivă așa nu dar bine toate astea a plecat de la un mujdei de usturoi mâncat cu poftă saptamana trecută și au început niște dureri disconfort în partea stângă sub costa în trecut am mai avut dar luăm niște trifermen și colebil și îmi treceau, dar acum nu am mai avut la îndemână și am cam stat 2 zile cu stările astea, și m-am speriat ca am crezut ca am altceva și am căutat pe internet am fost și la urgență și acolo un medic mai zis ca e o gastrită dar nu cred ca nu ma doare sau ceva stomacul, altul mi-a zis ca n-am nimic și m-am dus la un gastroenterolog și asta mi-a zis acum nu știu ce sa fac.