| Bastiorosz a întrebat:

Bună-ziua, vreau să ma ajutați cu o părere din partea voastră. Bunica mea în vârstă de 77 de ani a făcut o pareza facială periferică.La început o durea ochiul,si avea furnicături,si nu a băgat de seamă,până când din senin si -a simț gura și față sucită, după care ne-a anunțat pe noi familia, si am apelat imediat la 112. Cei de pe Salvare au zis că a făcut avc, si într-adevăr a avut tensiune mare 189/112TA,la spital i-au făcut tomograf, si i-au zis că nu are avc, si că a făcut pareza de la curent.La momentul de față după două zile,nu și-și simte jumătate de față de pe partea stângă,si vede cu ochiul în ceață, si vorbește mai ciudat din cauza gurii. Oare care ar fi cauzele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Avc sau semipareză trebuie sa o vada un neurolog

| Bastiorosz explică (pentru CristiDinBucuresti):

Are programare făcută, cei de la spital au zis că nu a făcut avc, că cică nu au văzut pe CT

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

A stat in calea vreunui AC? Un geam deschis?

| Bastiorosz explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu știu asta, dar la ce te referi Ac?

| Violleta2022 a răspuns:

Cum nu avem medici pe forum, nu avem cum sa=ti dam aceasta informatie si apoi, de ghicit chiar nu avem cum sa stim ceva, fiindca sunt extrem de multe elemente pe care un medic le invetsuigheaza ca sa puna un diagnostic corect.
Intrebati medicul de natura/cauza care a generata cel AVC fiindca "curentul" ala este epxlicatia omului nestiutor, care spune " ca l-a tras curentul" la tot ceea ce nu ste si nu are habar, dar medicii si stiinta confirma ca acel curent nu trage pe nimeni, nu produce infectii si nici avc-uri sau pareze.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Bastiorosz):

Aer Conditionat

| Bastiorosz explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Oare cât timp durează recuperarea

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Bastiorosz):

Are nevoie de gimnastica recuperatorie.
Cauta si pe net "face yoga"