| alexandrumarcu32 a întrebat:

Zilele viitoare o sa ma duc la un control oftalmologic si as vrea sa aflu si parerea voastra despre lentilele de contact. Am miopie, in 2012 la un ochi aveam -1.50 iar la celalalt -3.00. Sunt cam un stres pentru mine ochelarii, ii curat de o gramada de ori pe zi, si bineinteles ma dezavantajeaza si in ceea ce priveste partea estetica. Sunt riscuri foarte mari la lentilele de contact? Pe care le recomandati, cele zilnice, cele care se schimba la cateva zile?

Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Metallica97 a răspuns:

Medicul oftalmolog iti recomanda lentilele in functie de problema pe care o are ochiul.O pereche de lentile de contact (2 buc) te tin 30-40 de zile (depinde de sfatul oftalmologului), apoi trebuie aruncate si se folosescte un set nou de lentile de contact.Bafta!

| alexandrumarcu32 explică (pentru Metallica97):

Exista riscuri ridicate pentru ochi?

| Metallica97 a răspuns (pentru alexandrumarcu32):

Iti va spune medicul oftalmolog

| alinadianaaa a răspuns:

Eu am avut lentile de contact dar mai mult de 3 zile nu le-am suportat, ma ustura foarte tare ochi, lacrimam si ma manca foarte tare.Este alegerea ta dar eu am ajuns la concluzia ca e mai bine cu ochelari.

| Dienush19 a răspuns:

Buna, lentilele de contact nu prezinta riscuri in cazul in care respecti regulile de intretinere si acorzi o mare atentie igienei. Eu port lentile de contact de cativa ani si nu am avut nici o problema pana acum. E foarte important sa mergi la un consult oftalmologic sa ti se realizeze o adaptare de lentile de contact, astfel stii cu siguranta care sunt lentilele cele mai potrivite pentru tine. Din cate am observat, site-ul de pe care imi achizitionez de obicei lentilele de contact (conga.ro) ofera o consultatie gratuita daca iti completezi contul pe site. Sper ca ti-am fost de folos.