anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bunaaaa! va IMPLOR sa ma ajutati. deci am 11 ani si un pic si 143.5cm...chestia e ca sut prea scunda pentru clasa a sasea si vreau sa stiu daca aveti vreo metoda de crestere mai rapida, stiu eu. adica sunt cea mai mica din clasa dupa un baiat de 12 ani ceea ce ma face putin mai bine pentru ca nu sunt chiar cea mai mica.
deci ce va rog este:
1. metode de crestere mai rapida
2. pareri despre statura mea
3. linkuri pentru aflarea inaltimii finale
ps.: an 30-31 kg

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Inscrie-te la o sala. Fa un sport, indiferent care ar fi acela. (Indicat ar fi volei). Sportul dezvolta oasele, si aceasta doar pana la o anumita varsta. Bucura-te de viata, de constructia si sanatatea care ti-a dat-o Dumnezeu.

| Fatamuntilor a răspuns:

Sportul ( oricare ar fi el) ajuta la dezvoltarea ta.
Numai un medic poate stabili daca esti prea scunda /slaba pentru varsta ta.Mergi impreuna cu mama ta la medic nutritionist.
Greutatea corespunde inaltimii, deci te afli in grafic.
Afandu-te in crestere, mai te poti inalta pana la maturitate.
Sportul ramane singura varianta.

| Alexa20022000 a răspuns:

Exercitii fizice si baschet

| LOLtoU a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Mama e medic, adevarat ca nu nutritionist...