In jur de 10, depinde de la om la om de cat somn are nevoie ca sa se simta capabil de ce are de facut. Ai trait destul ca sa iti dai seama singur. Si mai ai inca timp s`o faci.
Avand in vedere ca si eu fac sala, mai mult de 8-9 ore nu dorm pe noapte, si pot sa spun ca ma simt suficient de odihnita, dar acum depinde de fiecare persoana in parte.Cum fiecare sportiv trebuie sa consume mai multe calorii, decat un om obisnuit, asa si in cazul asta.Se stie ca sportul amelioreaza calitatea somnului, automat te simti mai odihnit, cu mai multa pofta de viata etc. Dupa parerea mea, intre 8-10 ore; este mai mult decat suficient.
Am invatat la biologie ca pentru varsta cuprinsa intre 12-18 ani ar trebui sa doarmi cam 7-8 ore, dar avand in vedere ca faci si sala si probabil te simti epuizat, eu cred ca 9 ore este de ajuns! Succes!
Pai, conform unui stiudiu reazlizat in State (normal), un adolescent de 16 ani trebuie sa doarma 7 ore pe noapte, nu 9 cum se credea pana acum, asta daca vrei sa dai randament la scoala. Acest studiu mai precizeaza ca 5 ore de somn pe noapte dauneaza, cei care dorm mai putin de 5 ore pe noapte timp de o saptamana, vor avea un nivel al testosteronului mai scazut decat cei care se odihnesc normal. Avand in vedere ca tu faci si sala, deci efort fizic, ar trebui sa dormi 7-8 ore pe noapte, zic eu. Poti citi mai multe aici http://www.gandul.info/......iu-9233796
Sper ca te-am ajutat :)
Stiu ca nu sunt copil, nu prea am fost atent cand am scris intrebarea , mi-am dat seama dupa ce am trimis ca trebuia sa scriu adolescent
Esti inca in crestere. Ai asadar nevoie de 8-10 ore de somn (nu mai mult, e perioada in care de asemenea trebuie sa inveti cat mai mult pentru ca acum se cladeste ''fundatia'' intelectual-culturala)
PerianuPaula99 întreabă:
dragutzyka29 întreabă: