Prețurile difera în funcție și de cabinet, ai aici o lista de prețuri estimative la un cabinet de stomatologie https://edentclinic.ro/tarife/. Cam oriunde un consult de rutină costa 100-150 lei, cel mai bine așa faci, te duci la un consult de rutină și rogi medicul să îți facă un preț în baza a ce ai tu de lucrat la dinți, caută în orașul tău un dentist cu tarife cât mai ieftine dacă nu ai buget, sau întreabă dacă poți plăti în rate, unii acceptă și așa.
Eu estimez ca undeva la 2000 lei îți rezolvi ce ai zis tu acolo
wow, de unde așa sumă? Băiatul a zis ca e vorba de 2 dinți și 2 plombe, nu să își schimbe de la zero toți dinții si măsele din gură
Numai radiografia costa 150 de lei, consultul tot atâta! Sa îți pui un dinte costa intre 600 de euro și 1500, deci fa tu calcule.
A spus că trebuie "să-și pună trei dinți", deci nu vorbim despre niște simple plombe. Ai idee cât costă un implant, câte operațiuni presupune, și cât de mult se pot complica lucrurile?
O persoană apropiată se chinuie de vreo 8 luni cu un implant de dinte care nu a prins de prima oară și a trebuit refăcut tot procesul. Până în prezent a plătit vreo 5000 de euro și încă este în stadiul de a avea dinte provizoriu și așteaptă următoarea tentativă de implant în speranța că de data asta va prinde.
Nu știu la ce dentist mergi tu de rezolvi cu 1000 de lei trei implanturi. Spune-ne și nouă.
Preturile sunt foarte mari.
Eu am un cabinet foarte ieftin pentru calitatea la care lucreaza, iar 3 dinti ar insemna 1650 de lei, din portelan, plus costul pregatirii (tratament, cuie).
Alte cabinete taxeaza 150 de lei sedinta + costurile dintilor si a cuielor.
Astea fiind preturi de zona saraca, nu Bucuresti.
La Cluj ar mai fi convenabil sa-ti faci dintii, stiu si acolo clinica buna si ieftina. Dar tot la mii de euro ajungi, ca dantura in prezent nu se mai face cu improvizatii locale, se tine cont de foarte multe lucruri, inclusiv de alinierea dintilor/muscatura corecta, iar in final ajungi sa faci toata gura, desi te deranjau doar cativa dinti.
Ca sa iti puna un premolar, ar trebui sa-ti slefuiasca 'vecinii' sai, si sa achiti 3 dinti, nu doar unul. Depinde si de suport, daca ai noroc si e buna radacina, poate s-ar putea pune dinte fals in radacina originala, dar astia nu tin prea mult, de obicei.
Implanturi nu, dar plombele nu costa așa de mult, eu am înțeles ca are de pus un singur dinte de la zero, ceea ce îl duce la 900 lei, dacă optează pentru cea mai ieftină coroană, metalo ceramică. Bine, poate am exagerat cu 2000 lei dar nici mii de euro nu cred ca o să îl coste, depinde acum, doar doctorul îi poate spune exact.
Eu mi-am pus 2 plombe, 1 extracție masea normală și 2 extracții masele de minte cu sub 1000-1200 lei parcă, în orașul Ploiești, acum 4 ani, poate acum s-au mai modificat prețurile, s-or mai fi scumpit, greșeala mea.
O plomba costa vreo 200 lei, dar daca peste plomba mai pui un dinte de portelan mai costa vreo 500 lei per dinte. As spune vreo 2000 lei
Nu compara plombele și extracțiile (care sunt niște operațiuni simple) cu implanturile. Sunt intervenții extrem de diferite ca dificultate și costuri. Este ca și cum ai compara un tuns cu un implant de păr.
Depinde de foarte multi factori. In primul rand daca dintii aia lipsa sau radacina fracturata sau nu. Apoi de pozitionarea lor. De exemplu daca dintii nu sunt unii langa altii ( aia lipsa) se pot devitaliza dintii vecini si se poate pune lucrare cu punte ca sa iti puna dinte si unde e lipsa.
In orice caz, te poti astepta in cel mai bun caz la aproximativ 10.000 de lei