Mâncare sănătoasă, cu fructe legume. Fără multe sucuri(sau cu sucuri naturale făcute de tine). Fără alimente care să conţină grăsimi şi fără carne.
Pai dimineata de freberabil un fruct si o cana de ceai, la pranz poti manca o portie de supa, iar seara un iaurt ceva mai usor, Bafta!:*
Masa 1 (la 15 minute dupa trezire, ora 8): un bol de lapte cu fulgi de ovaz si cu fructe de padure;
Masa 2 (dupa doua ore, ora 10): Doua oua fierte tari, doua banane, un pumn de migdale;
Masa 3 (ora 13): Un sandvis din paine integrala, cu carne de curcan si o salata cu ulei de masline;
Masa 4 (ora 15):Un iaurt de 200 ml si un mar;
Masa 5 (ora 17): O cutie de branzica de casa si o piersica;
Masa 6 (ultima a zilei, ora 20): Piept de pui sau peste alaturi de orez brun sau de cartofi dulci.
Vezi cum te simti apoi seara, pana la somn, apoi, cand mergi la culcare, rememoreaza senzatiile din timpul zilei, incercand sa-ti dati seama daca ai avut un alt nivel de energie si de echilibru in organism decat in alte zile, cand ai mancat haotic. Daca aceste raspunsuri personale sunt pozitive, atunci repeta experienta.
Si infara de mincat, cu ce te mai ocupi? Daca chiar vrei sa faci o treaba sanatoasa, fara carne si fara ulei. De nici o forma. FARA ULEI. Cartofii dulci sint supraevaluati. Ideal e sa maninci vegetale crude crescute cit mai aproape si natural de locul in care locuiesti, dar cum asta e imposibil... improvizam. alexy19a e cel mai aproape de adevar.
@asd89asd: Youtube geme de clipuri cu indivizi care au trecut la regim raw vegan si trateaza probleme asa-zisei lipse de vitamine/calorii din dieta respectiva si alte mituri. Sa vezi body builder la 70+ ani care de 20 de ani maninca doar vegetale crude cum arata... si o sa intelegi ca tot ceea ce "stim" despre alimentatie sint mituri iar biblia o fi avind ea destule povesti, insa cele cu oamenii care traiau sute de ani nu sint deloc povesti. Ce bagam in gura, aia ne omoara (mai putin sexul oral...).
Evident si sport. Si-n plus, nu stiu cati dintre noi s-ar putea da numai pe vegetale, fara niciun pic de carne, cu exceptia vegetarienilor care se bazeaza pe anumite principii. Bravo lor, jos palaria, eu n-as putea. Nu inteleg de ce vii tu si judeci toate raspunsurile, spunand ce este corect si ce nu, cand de fapt, cel care a pus intrebarea ar trebui sa faca asta. In loc sa-ti pierzi timpul descoperind ce ne lipseste din meniul scris, mai bine ai fi format tu unul adaptat cunostintelor si principiilor tale de pana acum.
Daca vrei, poti. Eventual mai pacatuiesti cu cite o pizza cu prietenii de 2-3 ori pe luna, cum fac eu. Plus de asta, e suficient sa mai maninci ceva mezeluri preparate la tara (am rude prin Bucovina) complet natural, bio si cum mai vrei tu sa le zici, si sa le compari cu fecalele care se vind sub nume de mezeluri/carnuri la oras, ca altfel nu le pot numi. I-am format meniu - am zis "Ideal e sa maninci vegetale crude crescute cit mai aproape si natural de locul in care locuiesti". Trebuie sa te adaptezi la anotimp si la mincarurile la care ai acces din punct de vedere practic - distanta, timp alocat cautarilor, buget.
Orice ulei duce la infarct, iar carnea de curcan e si asta plina de toxine si hormoni de crestere. Daca iti cresti curcanul la tine in curte, cu iarba si apa de izvor, n-ai decit sa bagi carne in tine. In alta ordine de idei, nu m-am trezit eu savant peste noapte, doar ca sint niste indivizi prin state care au ajuns la niste virste venerabile si se intimpla sa fie si medici si au ajus ei la concluzii de-astea foarte interesante. De urmarit MUSAI CAP-COADA - http://www.youtube.com/watch?v=b_o4YBQPKtQ
Daca ar fi sa ne luam dupa toate concluziile indivizilor venerabili de care zici, nu stiu ce am mai putea consuma! Eu stiu o regula simpla si buna:moderatia in tot ceea ce consumam, iar hrana sanatoasa sa o luam in dar de la natura, fara a implica si chimia in acest domeniu.Restul tine de fiecare organism in parte!
Intru totul de acord cu ce zici tu, si tocmai aici e si problema - e aproape imposibil ca, locuind la oras si avind un venit mediu (care venit mediu, spunind lucrurilor pe nume, e la limita subzistentei), servici si eventual unul-doi-trei copii si (lipsa_ timpul(ui) disponibil de a umbla dupa hrana cit de cit bio, sa nu implici chimia.
P.S. Concluziile indivizilor venerabili de care zic contin si solutiile la problema. Depinde de noi sa le adapatam la posibilitatile proprii.