anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand am emotii incep sa tremur. Ce pot face?
Spre expemplu la ore pe mine daca ma ridica un profesor si ma scoate in fata imi tremura tot corpul sad sau daca ma asculta chiar daca stiu perfet incep sa treur si ma pierd nu stiu ce e cu mine sad sau daca ma pune sa citesc texte lungi pur si simplu nu mai pot pronunta cuvintele si ma incurc...A devenit o problema deoarece imi afecteaza notele ce pot face?
Acelasi tremurat apare si cand depun efort.
PS nu am lipsa de calciu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Sieb a răspuns:

Ceea ce ţi se întâmplă ţie este de natură psihologică. Este o teamă de care nu poţi scăpa cu medicamente, terapii etc. Ci pur şi simplu înfruntând-o. Trebuie să apari cât mai des în public, să vorbeşti, să ceri tu permisiunea la ore să vorbeşti altfel nu o vei depăşi. Atunci când simţi tremurul respectiv, respiră adânc şi întreabă-te vag: Ce mi se poate întâmpla oare? Iar apoi lasă-ţi corpul relaxat şi vei vedea că treptat teama dispare chiar dacă nu în totalitate. Treptat va fi o plăcere să ieşi în faţă şi să vorbeşti. Sper să îţi fie de folos ce ţi-am spus. Timpul te va ajuta să treci peste asta bineînţeles cu permisiunea ta happy

| diana478 a răspuns:

Hei! In primul rand tremuratul pe care il ai in timpul orelor si cand esti scoasa la tabla nu are nicio legatura cu cel pe care il ai cand depui efort.
Pe tine te doboara emotiile, stiu prin ce treci, aceeasi problema am avut-o si eu.
Incearca ca inainte de ora la care urmeaza sa fi ascultata sa iti imaginezi profesorul respectiv in cele mai haioase ipostaze(stiu ca pare ciudat dar crede-ma ca o sa te faca sa te simti mai increzatoare)si spune-ti in gand ca ai invatat, deci trebuie sa stii sa raspunzi.Fa asta si acasa, in oglinda dar cu voce tare.Si cel mai important-nu te lasa intimidata de colegii care iti zic ca o sa gresesti sau ca n-ai invatat etc.
Sper ca te-am ajutat!happy

| Avocatul31 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat in clasa a 9-a
Pur si simplu te temi ori de profesor, ori de colegii tai, pentru ca dintr-un motiv sau altul ti-e frica ca te vei face singur de ras
Ca sa scapi de asta ( eu asa am scapat) stai drept, ferm, uitate tinta la profesor si nu te lasa intimidat, nu lasa emotiile sa te cuprinda
Bafta cu asta, sper ca te-am ajutat

| Racnem a răspuns:

Nici una din solutiile astea nu a mers. le-am incercat... stiu ca e o tampenie sa stie perfect si sa e incurci dar ce pot face am problema asta de mai bine de 2 anii crying
Si cred ca aveti dreptade intr-o privinta mi-e teama sa nu ma fac de ras doar ca prin tremuratu asta ma fac mai mult de ras decat daca nu as sti nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut, și eu când eram de vârsta ta pățeam la fel. Întotdeauna când îți este teama gândestete că nu te omoară dacă nu ști ci vă explică mai bine. Dacă te ajută mănâncă înainte de oră nişte ciocolată pe multi ia ajutat. O zi faină să ai și dacă ai nelămuriri contactează-ma.

| Racnem a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu asta doar ca tot nu ma pot oprii din tremurat.
Pana la urma cel mai rau luru care il poate face e sa imi dea o nata mica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Racnem):

Sigur că da, că doar nu își permite să te atingă. Şi înainte să ieși la tablă inspiră aer adânc în piept. Şi apropo, profesorii sunt ca câinii nu trebuie să le arați ca ți frica.

Dar de timiditate cum pot scapa? Ma rusinez prea repede.
Adica daca elimin cauza dispare si efectul.

anonim_4396

Frate, nu ai de ce să îți fie ruşine. Şi profesorii eu fost odată elevi care nu înțelegeau și se enervau profesorii cu ei. Te duci încrezător şi gândește-te că întotdeauna poţi să fugi, să nu fugi, dar gândul ajută.

Nu e vorba doar e profesori. am dat un exemplu banal.E vorba cam de tot.

anonim_4396

Nu ai de ce să îți fie rușine, suntem oameni.

Pai si atunci de ce sunt timid?

anonim_4396

Pentru că aşa este felul tău.