| raMLesS a întrebat:

Când mâncăm cu poftă, uneori de ce n-i se face greaţă? Adică ce se întâmplă în organism? Am mâncat ca spartu cartofi prăjiţi cu caşcaval nu mult ci extra super mearga mult, cartofii erau fierbinţi iar caşcavalul s-a topit şi acum mi-e greaţă.
Explicaţi-mi vă rog ce se ce se întâmplă în corp şi cum scap de greaţă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Pentru că mănânci inconștient prea mult într-o perioadă prea scurtă de timp și practic stomacul tău nu poate duce atât. Nu trebuie să exagerezi cu mâncarea. Mănânci fără să te grăbești, nu foarte mult și după câteva ore, ca să poată să se finalizeze cât de cât procesul de digestie mănânci altceva.

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Acum depinde și de cartofi în ce fel de ulei au fost făcuți + acea prăjeală care nu prea face bine. Sunt mai multe aspecte aici.

| hypothesis a răspuns (pentru T0T):

Cat dureaza de obicei un procesa de digestie? Si cum de, culturistii au mese regulate la 2 jumate-3 ore?

| T0T a răspuns (pentru hypothesis):

Păi aici depinde după organismul omului dar și după natura mâncării. Eu desigur nu am zis că se finalizează complet căci un proces de digestie care să se finalizeze complet durează ceva mai mult timp. Culturiștii depun efort fizic și digestia este influențată și de asta + organismul omului îi cere deoarece efortul fizic necesită și hrană. Dezvoltarea fizică în general se realizează prin mișcare și hrană. Mișcarea contează în proporție de 20% iar hrana 80%. Una fără alta nu prea merge(adică să se pună mare accent pe ambele atât pe cantitate cât și pe calitatea hranei sau a efortului).

Uite aici ai durata procesului de digestie, asta în general pentru că așa cum ziceam depinde și de alți factori, nu numai de hrană.

https://paginidenutritie.wordpress.com/......imentelor/

| raMLesS explică (pentru T0T):

Oh, Greyn mulţumesc pentru efort.

| T0T a răspuns (pentru raMLesS):

Plăcerea mea! Ce să fac eu la ora asta? Pe o melodie merge să și mai scriu câte ceva pe aici. Este o activitate online foarte ok și chiar și utilă.

| raMLesS explică (pentru T0T):

Oh, GreyN ce melodie? Mulţumesc anticipat pentru melodia care mi-o vei da laughing.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu mesteci bine mancarea si burta o refuza pentru ca e prea greu de procesat dar si temperatura afecteaza nervii la burta