| AnonimMareMareMare a întrebat:

Care ar fi sansele ca din coronavirusul actual sa sufere o mutatie astfel incat cum l-ai contactat sa mori in cateva ore sau sa fie sansa de 50%+ sa mori?
Sau, mai exact, ar fi sanse de genul sa sufere mutatii atat de grave?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alexandrionelu a răspuns:

Teoretic, cu cât sunt mai mulți oameni infectați, cu atât sunt mai mari șansele ca virusul sa sufere o mutație. Este posibil sa devina mai contagios și mai agresiv după o mutație, dar totuși va rămâne un virus respirator, nu te va putea ucide în câteva ore.

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine, nu s ar mai raspandi

| Wr3nch a răspuns:

Sunt destul de sigur ca nu vei gasi geneticieni specializati in virusologie pe aici!

| Dismally a răspuns:

Sun la fel de mari ca sansele de a se transforma intr-un virus inofensiv.

| Alexuţ02 a răspuns:

Pare un scenariu bun de filmele si seriale cu zombie, nu cred asa ceva, desi e o idee de luat in considerat, tu vrei sa zici mai pe scurt ca virusul poate evolua, e o idee buna, dar sunt slabe sanse sa se intample asta

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Uite, de asta consider putin in urma cu gandirea, oamenii care isi pierd viata urmarind filme. Mai ales cand e vorba de filme de groaza, SF si actiune.

| unu3doi2trei1 a răspuns:

Ceea ce zici parca e desprins din jocul plague inc big grin

| RoCkKiD a răspuns:

Mutatiile nu se intampla peste noapte, iar una atat de severa este putin probabila. Nu exista la ora actuala nici un virus care sa te omoare in cateva ore, sa faci dintr-o raceala cel mai urat virus e cale lunga.

spala-te pe maini si stai in casa, scenariile astea sunt pentru cartile SF.

| DarthNiger a răspuns:

Mutatiile unui virus se intampla in anumite circumstante influentat de mai multi factori, acest coronavirus este original de la animale, unele dintre aceste animale sunt lilieci si camile, cel mai probabil a ajuns la om prin ingerare fiindca stim cu totii ca chinezii obisnuiesc sa manance animale crude si a suferit mutatii cand a ajuns in corpul uman, adica mai pe scurt s-a adaptat unui alt mediu si a devenit mai ''inteligent'', asa ca nu cred ca o sa mai sufere alte mutatii, ceea ce spui tu sunt demne de povesti SF, nu e cazul sa va speriati atat, e doar o viroza insa una mult mai agresiva, singura problema este ca se raspandeste foarte repede si e greu sa controlezi virusul, de aceea mor foarte multi oameni si se infecteaza, sunt si persoane care s-au vindecat si au fost externati din spital, in China numarul de infectii a scazut foarte mult si unele orase au inceput sa se restabilizeze cum ar fi Wubei, acum tot cosmarul a cazut pe Europa si SUA, e posibil ca si la noi sa existe decese daca numarul infectiilor o sa se mareasca, fiindca o sa fie foarte greu sa tratezi 1.000 de persoane spre exemplu fiecare avand un sistem imunitar mai puternic sau mai slab nestiind cum o sa evolueze aceasta infectie.

| DabiJaWL a răspuns:

Usor ca nu esti in Plague Inc laughing) Sunt curios cati ani ai de te-ai gandit la asemenea scenariu

| AnonimMareMareMare explică (pentru DabiJaWL):

Orice virus poate suferii mutatii. Ori mai grave, ori mai usoare. Asa cum au fost cele doua tulpini, una mai agresiva, iar alta mai usoara. Din fericire cea agresiva a scazut din ianuarie. Nu trebuie sa ai o varsta frageda pentru a-ti pune probleme de genul.

| DabiJaWL a răspuns (pentru AnonimMareMareMare):

Nu am zis nicaieri ca nu poate suferi mutatii, stiu asta, dar ce zice el e dus la extrem. Eu m-am legat strict de parerea lui, nu poate sa sufere o mutatie atat de grava incat sa mori in cateva ore de la contractarea virusului

Ce zice el, sunt de fapt eu. Si nu ai de unde sa stii ce mutatii poate suferii atata timp cat nu ne-am mai confruntat cu el pana acum. Nu esti nostradamus sa stii in ce directie o va lua.

| DabiJaWL a răspuns (pentru AnonimMareMareMare):

Eu nu sunt nostradamus, dar tu esti cumva epidemiolog sau virusolog? Ai vreo treaba cu medicina?

Nu am treaba cu medicina, dar m-am documentat mult mai mult decat tine incat sa-mi dau seama ca ar putea suferii tot felul de mutatii.

| Ineys a răspuns:

Ba, sa nu ne transforme in zombie ca atunci e nasol. Astia care n-au facut armata sunt in dezavantaj mare ca trebuie sa dai headshot.