Când am fost ultima dată răcit mai grav și mă durea foarte tare în gât, am luat Strepsils. Costă parcă vreo 40 de lei sau aproape 50, dar merită, durerea în gât mi se pare cea mai greu de suportat când sunt răcit, când e o durere din aia de nu poți înghiți nimic fără să doară.
Tinctura de propolis (spray sau picaturi. Ambele contin alcool, deci atentie la condus).
Drajeuri de tuse ce contin ulei de eucalipt si mentol + eventual alte plante (Em-eukal).
eu imi prepar un sirop natural din 5 linguri de miere, sucul a 2 lamai mari, si rad sau tai bucatele o bucata de ghimbir (cat 4 nuci). Daca exista si simptome de tuse, poti adauga 3-4 linguri de glicerina in el (pentru uz intern).
Dupa ce sta 24 de ore la macerat, poti lua cate 3 linguri, de 5-6 ori pe zi. Eu mananc si bucatelele de ghimbir, caci nu mai pisca dupa ce s-au macerat in miere.
Deasemenea, nasul se desfunda aproape instant daca mananci bucatele mici de ghimbir crud (3 bucatele cat 3 nuci intr-o zi).
Ceai cald cu miere si lamaie (40-45 grade C).
Biseptol, cu albastru de metilen.
Dar mai bun e sirop Biomicin. Sunt bune si picaturi Biomicin. Dizolvi vreo 3 picaturi in ceva sirop (nu apa)
Mersi de recomandare dar eu m-am trezit de dimineata cu o durere in gat si in 24 ore cat e gata remediul asta imi trece gripa de tot
Da, eu nu sunt adepta medicamentelor. Nici pentru febra nu iau nimic, stau pur si simplu asa si astept sa-mi treaca si imi trece repede dar durerea in gat nu mai pot sa o suport. Am suportat in trecut dar gata
Atunci foloseste spray cu propolis (sau aproximativ 35-40 picaturi pe o lingura cu zahar).
AnnyIsMyName întreabă:
Mario1996 întreabă: