| Furnicuta000 a întrebat:

Care credeti ca sunt cele mai bune pastile sau drops uri sau cum se numesc pentru durerea in gat? M-a luat o raceala si de obicei stau cu simptomele si astept sa-mi treaca dar acum nu prea mai am chef. Nu imi ziceti sa merg la medicul de familie ca ala are alta treaba mai importanta decat ca ma doare pe mine in gat si imi curg mucii si nici nu vreau sa intreb farmacistul ca ala imi da ce nu se vinde sau ce e mai scump sa scape de ele, vreau sa stiu din experienta voastra

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Garrix2004 a răspuns:

Când am fost ultima dată răcit mai grav și mă durea foarte tare în gât, am luat Strepsils. Costă parcă vreo 40 de lei sau aproape 50, dar merită, durerea în gât mi se pare cea mai greu de suportat când sunt răcit, când e o durere din aia de nu poți înghiți nimic fără să doară.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Neoangin

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Strepsils sunt bune sau tantum verde

| NLS a răspuns:

Tinctura de propolis (spray sau picaturi. Ambele contin alcool, deci atentie la condus).

Drajeuri de tuse ce contin ulei de eucalipt si mentol + eventual alte plante (Em-eukal).

eu imi prepar un sirop natural din 5 linguri de miere, sucul a 2 lamai mari, si rad sau tai bucatele o bucata de ghimbir (cat 4 nuci). Daca exista si simptome de tuse, poti adauga 3-4 linguri de glicerina in el (pentru uz intern).
Dupa ce sta 24 de ore la macerat, poti lua cate 3 linguri, de 5-6 ori pe zi. Eu mananc si bucatelele de ghimbir, caci nu mai pisca dupa ce s-au macerat in miere.

Deasemenea, nasul se desfunda aproape instant daca mananci bucatele mici de ghimbir crud (3 bucatele cat 3 nuci intr-o zi).

Ceai cald cu miere si lamaie (40-45 grade C).

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Biseptol, cu albastru de metilen.
Dar mai bun e sirop Biomicin. Sunt bune si picaturi Biomicin. Dizolvi vreo 3 picaturi in ceva sirop (nu apa)

| Furnicuta000 explică (pentru NLS):

Mersi de recomandare dar eu m-am trezit de dimineata cu o durere in gat si in 24 ore cat e gata remediul asta imi trece gripa de tot laughing

| Furnicuta000 explică (pentru Garrix2004):

Da, eu nu sunt adepta medicamentelor. Nici pentru febra nu iau nimic, stau pur si simplu asa si astept sa-mi treaca si imi trece repede dar durerea in gat nu mai pot sa o suport. Am suportat in trecut dar gata

| NLS a răspuns (pentru Furnicuta000):

Atunci foloseste spray cu propolis (sau aproximativ 35-40 picaturi pe o lingura cu zahar).