anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e diferența exactă între operație estetică și operație plastică?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Din cate imi dau eu seama diferenta intre ele este cam urmatoarea: operatia estetica o faci pentru ca nu iti place ceva la tine : rinoplastie de exemplu daca nu iti plac proportiile nasului, cand in schimb nu poti respira deviatia de sept de ex. atunci numai este operatie estetica.
Operatia plastica este o necesitate, persoane mutilate de un eveniment, accident ceva sau care au ramas cu semne grave in urma unui tratament sau mai stiu eu ce anume.
Granita dintre ele nu este foarte mare, sunt usor de amestecat cred.
Mi-am dat cu parerea nu inseamna ca e neaparat asa cum am zis eu, nu am cautat o definitie pe net ci am dezvoltat o tema data.

5 răspunsuri:
| nicu991 a răspuns:

Chirurgia plastica semnifica orice procedura care presupune reconstructia sau modificarea aspectului sau formei unei parti a corpului.
Cealalta e fix pentru... estetica happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Citez "chirurgia plastică are – spre deosebire de cea estetică – un rol medical, în primul rând, și abia apoi unul cosmetic".

https://www.drpanturu.ro/chirurgia-estetica-vs-chirurgia-plastica/

Si da. dau un link, nu este ceva wow si mai bine puteam sa nu raspund (stiu :( ). Dar nu cred ca exista vreun medic specializat pe aceasta sectie pe aici sa ne lamureasca.

| nicu991 a răspuns (pentru Simpatic):

Data viitoare, test fulger neanuntat rolling on the floor

| cristi202 a răspuns:

Plastica repara, estetica imbunatateste.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Estetica, se refera la frumusete, aspect. Operatia estetica este cand iti schimba doar aspectul fizic.
Chirurgia este (cand taie exterioru ) pentru operatii interioare.

Întrebări similare