Macesul, Afinele si ardeiul gras, sunt mult mai bogata in vitamina C decat clasicele citrice(lamai, portocale). Macesele au, pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.Visinile sunt si ele foarte bogata in vitamina C. Dupa care urmeaza Papaia, Guava si Kiwi. Dintre legume foarte bogat in vit. C este ardeiul gras.
Din cate m-am informat, un soi de pruna din Australia, numit Billy Goat Plum are 3150mg Vit C, apoi catina de garduri care are 2500mg vit C...kiwi are 60mg vit C la 100gr fruct... apoi mai exista un fruct in zona Marii Caraibilor acerola(cireasa de Barbados) cu o cantitte mare de vit. C
La noi in tara, fructele de padure contin cea mai mare cantitate de vit C(catina, macese, coacaze negre, afine).
Si unele fructe au... dar cea mai mare cantitate de vitamina C se gaseste in patrunjel.Asa ca, la salate adauga mai mult patrunjel(proaspat).
Dupa parerea mea fructele bogate in vitamina C sunt Grefa, Lamaia, Kiwi, Portocala.
Stiu, stiu, stiu care e fructul care contine cea mai mare cantitate! Este fructul care e uscat si macinat si apoi comprimat sub forma de pastile ce contin vitamina C pe care le cumperi din orice farmacie Au cea mai mare concentratie de vit. C
LAMAIA este fructul cel mai bogat in Acid Citric care contine cel mai mult Vitamina C.Chiar gustul"caracteristic" al lamaii este foarte asemanator cu cei al vitamineloc C de supt-tablete ce se gasesc in farmacii.
Crede-ma. CEAIUL VERDE! mai mult nu este in nimic.incearca cateva luini o cana pe zi.nu la pliculet ci frunzulitie. Le gasesti la un magazin naturist, Real, Kaufland! pa pa
Crede-ma CEAIUL VERDE! o cana pe zi ...iti garantez ca are mai multa vit C decat toate fructele la u loc! il poti gasi la real, magazine naturiste... dar atentie nu sub forma de plic ci frunzulite! pa pa
KIWI
dieta cu fructe, fructe, struguri beneficii, soare, luteina, legume si fructe care contin fier, legume si fructe fier, continut struguri, lumina, contine fier, fructe ce contin calciu, legume cu fier, fructe care contin calciu, fructele care contin calciu, dieta eficienta
In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Toate dietele sanatoase prescriu consumarea fructelor, legumelor si cerealelor, problema este insa ca nu toate fructele sunt perfecte din punctul de vedere al nutrientilor continuti; majoritatea au numai vitamina A sau C si ofera energie din zahar sau fibre. Kiwi contine si aceste vitamine, desigur, dar ofera mult mai multe beneficii decat celelalte fructe.
Mario1996 întreabă: