| DenisIonut01 a întrebat:

Care este tensiunea mica si mare normala?
Am un aparat care imi zice in SYS mmHg si DIA mmHg

nu am mancat de 2 zile si vreau sa vad cat mai rezist dar as vrea sa vad daca e ok tensiunea happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| HippocrateS a răspuns:

Si eu am vrut sa vad cat rezist. Nu am mancat 6 zile si acum am anemie.
Mai bine ai manca ca altfel s-ar putea sa patesti altceva.

în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, tensiunea arterială medie are un nivel de 117 mmHg cu 77 mmHg, pe când în cazul vârstnicilor de 60-64 de ani, nivelul mediu al tensiunii arteriale este de 134 mmHg cu 87 mmHg.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| DenisIonut01 explică (pentru miculprint):

Pai fara apa mori straight face

| DenisIonut01 explică (pentru miculprint):

In nici un caz. Incearca tu si nu imi da raportu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Tensiunea arterială are două valori 12/7cm Hg, adică 12 ( tensiunea arterială sistolică, datorată expulzării sângelui din inimă) / 7 ( tensiunea arterială diastolică, datorată rezistenţei vaselor de sânge)
Nu trebuie să-ţi faci griji, decât doar atunci când tensiunea arterială este peste 130/85cmHg şi că în nici un caz valoarea tensiunii arteriale nu trebuie să depăşească 140/100mmHg.
Pulsul normal este de 60-100 de bătăi pe minut. Este firesc ca, în anumite situaţii, pulsul să sufere modificări. Totuşi, dacă în mod repetat acesta este prea mare (peste 100 de bătăi pe minut), prea lent (sub 50 de bătăi pe minut) sau neregulat, nu trebuie să ignori problema, ci este indicat să te adresezi medicului.
Atunci va trebui să mergi la medic preferabil la cardiolog.
Te pup!