Probabil ca ai acid gastric.Acidul gastric este de fapt o secreţie produsă în stomac şi este formată, în mare parte, din acid clorhidric, clorură de potasiu şi clorură de sodiu. Ea este esenţială în procesul digestiv însă devine o problemă în momentul în care este produsă în cantităţi mari sau, din contră, scăzute, provocaând numeroase tulburări digestive, cum sunt gastritele, ulcerele gastrice, arsurile stomacale etc.
Pot exista mai mulţi factori care duc la aciditatea la stomac însă principala cauză este lipsa vitaminelor şi mineralelor necesare pentru producţia şi absorbţia de acid gastric.
Dacă vrei să eviţi medicamentele, noi îţi recomandăm cinci remedii pe care le poţi prepara chiar la tine în casă şi fără costuri suplimentare.
1. Frunzele de busuioc
Frunzele de busuioc sunt recunoscute pentru proprietăţile lor benefice asupra mucoasei stomacale. Mestecând câteva frunze de busuioc după ce ai servit cina vei preveni apariţia acidităţii gastrice sau poţi ameliora simptomele. Busuiocul poate fi consumat ca atare sau în ceaiuri.
2. Bananele
Bananele au un efect natural antiacid în corp, deci dacă suferiţi din cauza arsurilor gastrice, încercaţi să mâncaţi câteva banane pentru a calma durerea. De asemenea, le puteţi consuma sub forma unui milkshake delicios. Bananele sunt indicate şi în caz de ulcer, normalizare a tensiunii arteriale, împotriva constipaţiei şi, mai nou, folosind coaja de babană, vei scăpa de senzaţia de mâncărime resimţită după înţepăturile de ţânţari.
3. Ghimbirul
Substanţele active din ghimbir ajută la combaterea arsurilor stomacale cu cel puţin 40% şi elimină greaţa, fără a provoca reacţii adverse precum somnolenţa. De asemenea, ghimbirul consumat sub formă de ceai sau ca atare, în stare proaspătă, stimulează funcţia ficatului şi a fierii, prevenind apariţia crizelor biliare şi a calculilor renali.
4. Laptele
Laptele conţine mult calciu şi poate ameliora senzaţia de arsură la stomac. Beţi un pahar mare cu lapte rece după o masă şi veţi scăpa de simptomele provocate de aciditate şi arsuri.
Laptele cu conţinut scăzut de grăsimi, băut rece, neutralizează temporar aciditatea stomacului şi ajută la ameliorarea arsurilor.
5. Guma de mestecat
Nu este nevoie să mesteci continuu gumă de mestecat, nici măcar nu este indicat acest lucru, însă după fiecare masă medicii recomandă să facem acest lucru pentru că astfel prevenim apariţia arsurilor stomacale prin dublarea cantităţii de salivă din esofag, care are rolul de a neutraliza acizii dins tomac.
Da am avut reflux gastro-esofagian, dar mi-a trecut, nu mai am arsuri. nu nimic doar un pic de greata.